Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Basketbalveld ingeklemd tussen de auto’s op parkeerterrein WRZV-hallen

Een gemiddeld bal weegt 600 gram, dan heb je geheid een deuk in je motorkap

Zwolle – Ai, een bal op de auto! De schrik van menig autobezitter die de buurtkinderen weer eens ziet voetballen op het plein. Dat was ook het eerste dat opkwam bij Zwollenaar Jacco toen hij dit weekend het nieuwe basketbalveldje zag bij de WRZV, precies ingeklemd tussen twee auto’s. ‘Mijn hart bloed bij het zien van deze onkunde’, riep hij op Twitter.

Jacco Baars is al 29 jaar fanatiek basketballer en hij was dan ook blij verrast toen hij vrijdagavond naar huis reed. “Ik fietste over de Blalobrug en dacht ‘Hé leuk, een basketbalveldje’. Toen hij later terugkeerde om te kijken hoe het eruit zag werd hij eigenlijk nog enthousiaster. “Een erg mooi uitgevoerd veldje. Mooie belijning, strak en vlak veld en een prachtige basket. Vaak hangt bij dit soort veldjes de basket te laag of is die te klein. Maar bij deze niet. Hier is echt wel veel geld aan besteed. Misschien wel vijf duizend euro!” vertelt Jacco.

tekst gaat verder onder de foto

Zo’n bal weegt wel 600 gram en is keihard opgeblazen. Als die op een motorkap terecht komt, dan heb je geheid een deuk erin. Jacco Baars

Er is alleen één grote ‘Maar’. Want wanneer moet je hier spelen vraagt Jacco zich af. “Aan beide zijden van het drie seconden gebied staan auto’s geparkeerd. Zelfs al zou het hele veld leeg zijn, dan nog heb je de auto’s die achter de basket staan . Een groot risico op schade, stelt de fervent basketballer. “Want zo’n bal weegt wel 600 gram en is keihard opgeblazen. Als die op een motorkap terecht komt, dan heb je er geheid een deuk erin.”

Georganiseerde buitenactiviteit

Maar hoe zit dat nou. Is er dan niet goed over nagedacht door de gemeente Zwolle? Toch wel, zo laat woordvoerder Sam Rademaker weten. “Dit deel van het terrein is in eerste instantie een parkeerplaats voor auto’s. En in het ontwerp van het buitenterrein is ook nagedacht over eventuele aanvullende functies/gebruiksmogelijkheden die benut kunnen worden als dat kan of zodra er een (georganiseerde) buitenactiviteit is.”

“De trap van het talud waar je de warming-up kan doen is hier een voorbeeld van”, legt Rademaker uit, “net zoals het basketbalveld. Het kan daarbij gewoon gebruikt worden, maar het terrein wordt bijvoorbeeld niet afgezet in de reguliere situatie. De parkeerplaatsen zijn nodig voor bezoekers en dat is de hoofdfunctie van het terrein.”

Er hoeft maar één auto te staan en je kunt onverrichter zake naar huis. Jacco Baars

Dat blijft dus erg lastig, zei het niet onmogelijk, volgens Jacco. “Ik zou niet weten wanneer er helemaal geen auto staat. Ja om 11 uur ’s avonds misschien als er in de hal helemaal niet meer gesport wordt. Maar zo kun je nooit afspreken voor een partijtje. Er hoeft maar één auto te staan en je kan onverrichter zake weer naar huis.”

Heeft Jacco dan nog een advies voor de gemeente Zwolle? “Het is een erg mooi veld. Misschien kunnen ze het oppakken en op een ander rustiger deel van het terrein weer neerzetten.” Als de gemeente dan ook nog wat doet aan de trottoirband die rondom het veld is gelegd dan zou dat helemaal super zijn, stelt hij. “Als je gaat dunken en je land op de trottoirband dan heb je zo een enkelband blessure te pakken. Want zo stelt ook één van de andere Twitteraars: “Stoeprand onder bord? Na rebound enkel kapot. Slecht idee!”

Gerelateerde artikelen

Back to top button