Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Murals op fietstunnel en wand spoorviaduct Vechtdalverbinding bij Zwolle

Zwolle – Zwolle krijgt er weer twee nieuwe muurschilderingen bij. De gemeente heeft van de provincie een budget van 125.000 euro ontvangen voor de creatie van twee nieuwe murals op het traject van de Vechtdalverbinding.

Fietstunnel en wand spoorviaduct

De schilderingen zullen worden geplaatst bij de Hessentunnel, een fietstunnel onder de Hessenweg, en op de wand van het spoorviaduct naast het Hessenpad, een fietspad tussen de Hessenweg en de Hessenpoort. De gemeente gaat op zoek naar een kunstenaar om het ontwerp en de uitvoering van de muurschilderingen te verzorgen. Bij de keuze worden zowel de kunstcommissie als omwonenden betrokken.

Vechtdalverbinding

De muurschilderingen vormen onderdeel van de Vechtdalverbinding. Dit is een traject van 40 kilometer in het gebied tussen Zwolle en Ommen/Hardenberg. Het betreft een uitgebreid pakket aan nieuwbouw en andere aanpassingen aan de infrastructuur. De provincie Overijssel heeft de afgelopen jaren gewerkt aan de N377, N48 en N340. De wegen zijn veilig gemaakt en de doorstroming is verbeterd. Dit was nodig omdat er dagelijks veel (vracht)auto’s vanuit het oosten van Overijssel via de N340, N48 en N377 naar Zwolle, Ommen, Hardenberg en omgekeerd rijden.

Dit is een Focus-premium artikel.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button