Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum verliest van Excelsior ’31

Zwolle – Berkum is in zijn derde oefenwedstrijd tegen de eerste nederlaag aangelopen. Het enige doelpunt van deze wedstrijd werd gescoord door Hakim Ezafzafi in de 48e minuut. .

Excelsior ’31 dat reeds volgende week met een thuiswedstrijd tegen SDV Barneveld aan de competitie begint en al twee langer dan Berkum in training is, had in de eerste helft weliswaar een licht veldoverwicht, maar kon in aanvallend opzicht nauwelijks een vuist maken. Dat lag voor een deel ook aan het goede verdedigingswerk van de Berkum-defensie die nauwelijks iets weggaf. Trainer Arno Hoekstra had bij de voorbereiding op deze wedstrijd vooral het verdedigend aspect belicht. “Als je tegen twee hoofdklassers binnen vier dagen slechts twee doelpunten tegen krijgt, dan heb je het mijns inziens niet slecht gegaan“, aldus Arno Hoekstra.

Zowel Berkum als Excelsior’31 creëerden vrij weinig kansen. De Rijssenaren die eerder deze week met afgetekende cijfers (5-0) van Go Ahead Kampen hadden gewonnen, kregen in de eerste helft slechts één serieuze kans door Hylke Penterman die na een verkeerde terugspeelbal door attent ingrijpen van Dominic van Hoof van scoren werd afgehouden. Ook Berkum kreeg nauwelijks kansen om langszij te komen. De enige mogelijkheid was er voor Johnsen Bacuna in de 28e minuut.

Na de thee veranderde er in het wedstrijdbeeld weinig. Excelsior ’31 kwam weliswaar vrij snel op voorsprong, maar daarna bloedde de wedstrijd dood. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld, waar beide teams elkaar neutraliseerden. Voor de beide doelen viel er weinig te beleven. Aan Berkum-zijde waren de beste kansen wederom voor Johnsen Bacuna. In de 75e minuut werd de Berkum-spits na een flitsende solo binnen de ‘beruchte lijnen’ onderuit gehaald. Scheidsrechter Evert van der Hoek vond de overtreding echter niet zwaar genoeg om hiervoor de bal op de stip te leggen. 10 minuten later kreeg Johnsen Bacuna een tweede goede kans na een mooie voorzet van Chris van der Meulen. Hij kwam echter een fractie van een seconde te laat om doeltreffend af te ronde

Ook de gasten konden nauwelijks gevaarlijk worden. De enige kans van Excelsior ’31 na de 0-1 was er voor Cem Köse die in de 78e minuut in kansrijke positie op Bjarn Onderstal strandde.

Trainer Arno Hoekstra gaf ook in deze wedstrijd, waarin Jasper Bremmer door ziekte en Youp Kok en Timo ter Haar door blessures ontbraken, alle beschikbare spelers speelminuten.

Berkum – Excelsior ’31 ((0-1)