Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Audio – Zwolse derby prooi voor WVF

Onze verslaggever Giuseppe Rigano in gesprek met trainer Joram Hendriks (sv SVI).

Zwolle – WVF heeft de Zwolse derby tegen SVI zaterdag overtuigend met 3-0 gewonnen. De ploeg van trainer Herben Visscher behoudt hierdoor de aansluiting met de subtop in 2H, terwijl SVI door de nederlaag weer omlaag moet kijken. Martijn Ruijsch (2x) en Hessel Berends tekenden voor de doelpunten.

De eerste kans voor de thuisploeg leverde direct een doelpunt op. Ruijsch schoot raak met geplaatst diagonaal schot. SVI oogde achterin kwetsbaar en zag keeper Alex Grafhorst een aantal keer uitstekend redden. Toch kon hij de tweede treffer van Ruijsch, na een mooie aanval van WVF, niet voorkomen. Berends zette nog voor rust de eindstand op het scorebord. De 3-0 had eigenlijk daarvoor al moeten vallen, maar Clint Kruisweg schoot voor een leeg doel hoog over.

SVI kon aanvallend geen vuist en was het dichtst bij een treffer via een vrije trap die op de paal uiteen spatte. Trainer Joram Hendriks zag zijn ploeg in de tweede helft beter voor de dag komen. Beide ploegen kregen kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Voor WVF is het de eerste overwinning van dit kalenderjaar, nadat de competitie vorige week werd hervat met een 1-4 nederlaag tegen IJVV. SVI moet nog minimaal een week wachten op de eerste drie punten van 2018. Volgende week wacht de club uit Zwolle-Zuid een cruciaal duel tegen directe concurrent ASC’62.

De week werd tevens bekend dat Marcel van der Steen vanaf het seizoen 2018 – 2019 de nieuwe hoofdtrainer van WVF wordt.

Verslag: Giuseppe Rigano