Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Audio – Eerste viering Sint Michaelsdag

Zwolle – De stichting Levende Stadsgeschiedenis Zwolle loopt al geruime tijd met het idee om een evenement ter ere van de Zwolse stadspatroon Sint Michaël te organiseren. Het bestuur van de stichting is bij elkaar geweest om daarover te brainstormen. Naar aanleiding daarvan werd duidelijk dat het onderwerp voldoende mogelijkheden biedt om een mooi evenement te organiseren dat klein kan beginnen maar alle potentie heeft om samen met diverse andere partijen in de stad een jaarlijks terugkerend evenement te worden.

Radio interview met Roline Kranenburg over Sint Michaelsdag

“Wij hebben in Zwolle een stadspatroon, Sint Michael, en hoe mooi zou het zijn om daar een evenement aan te koppelen ” – Roline Kranenburg

Legende in beeld, woord en geluid

Door alle regels inz. COVID-19 waar rekening mee gehouden moet worden, is het nu niet mogelijk om een groot evenement te organiseren. Toch wil het bestuur dit jaar een start maken en is er gekozen voor een klein-maar-fijn evenement op dinsdag 29 september, de naamdag van Sint Michaël. Er komt een expositie over de legende van de Zwolse stadspatroon voorafgaand aan St. Michaëlsdag in de Sassenpoort. Deze is van 25 t/m 29 september te bezichtigen. Door beeld, woord en geluid krijgt de bezoeker het verhaal over Sint Michaël en de draak tot zich en wat de betekenis daarvan voor de stad Zwolle is. En voor diegene die nog nooit in de Sassenpoort is geweest, is dit meteen een mooie aanleiding om dan eindelijk eens een van de mooiste monumenten die de stad rijk is tebezichtigen.

29 september naamdag van St. Michaël

Het Zwols Klokkenluidersgilde St. Michaël zal ’s morgens om 11.00 uur een klokluiding houden met
de vier klokken van de Peperbus, waaronder de grootste klok van de vier en dat is de St.
Michaëlsklok. De Zwolse Stadstrompetters zullen voorafgaand aan de klokluiding spelen vanaf de
kantelen van de Sassenpoort. Academiehuis – de Grote Kerk besteedt ook aandacht aan de stadspatroon en organiseert ’s avonds een speciaal voor deze dag samengesteld concert dat Toon Hagen zal spelen op het Leeuwenberghorgel. Leerlingen van groep 7-8 van de basisscholen kunnen die dag de Michaël game spelen in de kerk. Voor meer info kunnen de basisscholen contact opnemen met het Academiehuis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button