CoronavirusEconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Audio – De Zwolse warenmarkt gaat gewoon door, dagjesmensen en toeristen blijven weg

Zwolle – De markten gaan voorlopig door.  Markten vallen niet onder de evenementen die nu moeten worden afgelast.’, zo laat de gemeente Zwolle weten. Toch heeft de corona-crisis weerslag op de markt, zo lijkt het. Vrijdagochtend was het rustiger dan normaal.

“Ik merk dat het rustiger is in de steden”, vertelt een marktkoopman op de Zwolse warenmarkt vrijdagochtend. Toeristen en dagjesmensen blijven weg. “Met name mensen van verder weg komen niet naar de markt. Mensen willen niet verder van huis”. Dat dat niet alleen voor Zwolle geldt bevestigd ook deze marktkoopman. “Neem bijvoorbeeld Enschede, daar merken we dat mensen toch van verder weg niet komen. Met name Duitsers hebben natuurlijk ook veel last van corona, dus ik denk dat het daar een beetje mee te maken heeft.

De marktbezoekers zelf zijn aardig nuchter over het coronavirus. Een vrouwelijke bezoekster zegt dat het virus haar niet tegenhoudt: “Dan moet ik binnen blijven zitten en ik moet ook werken, dus ik denk dan kan ik ook gewoon voor m’n plezier naar buiten.” Ook een andere marktbezoeker is niet zo bevreesd: “Ik ben er niet zo bang voor denk ik. Als je gewoon een beetje afstand houdt van elkaar en iedereen z’n verantwoording neemt. Voel je je niet lekker, dan blijf je lekker thuis!” . Een derde bezoeker acht de kans op corona zeer klein: “Ik val ten eerste niet binnen de risicogroep en ik denk ook niet dat je je leven daar onder moet laten lijden. Dus ik ga gewoon doen wat ik wil.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button