Nieuws uit ZwolleSportSurvivalrun

Atleten THOR Zwolle massaal actief bij lustrum Survivalrun Beltrum

Zwolle – Na 30 jaar stond ook afgelopen eerste zondag van het jaar in het teken van Survivalrun Beltrum, de bakermat van de sport. Heel veel Thorianen namen deel en bij het open Nederlands kampioenschap Lange Survivalrun (LSR) greep Thom van Cappellen, met een prachtige 4e plek, dit keer nét naast het podium.

Dit keer zonder sneeuw en ijs maar wel met zeer afwisselende parcoursen en hindernissen. Men kon individueel, koppels of groepen van vier deelnemen aan deze stijf uitverkochte survivalrun. Dertig jaar geleden begon het hier in de achterhoek met de ‘Survival of the Fittest’ en dan met name de langere afstanden. Aangezien Beltrum haar 30e lustrum vierde pastte het ONK LSR hier als geen ander bij. Thoriaan Thom van Cappellen liep lang voorop maar kreeg het onderweg koud en moest de overwinning overlaten aan de geslepen Kerst Wind uit Oosterzee. Kerst legde het parcours van 21km plus 60 hindernissen in 2uur en 20min af, vier minuten voor Dinant Huurneman en Ruben Dinkelman. Thoriaan Alexander van Dalfsen wist zich bij de beste 30 van Nederland te plaatsen. Bij de dames pakte Lisan de Vries uit Bergum haar nationale titel weer terug voor Florence van Helten en Bianca Rougoor-Machielse.

Het parcours kende veel bospaden, droge sloten, drassige weilanden en geregeld lange combinatiehindernissen. Hierbij kwamen lianen zijwaarts, traingels, tarzanswings, netten, balken, enteren, etc geregeld aan bod. Na het kanovaren mochten de atleten bij ‘de hoge Bok’ zelfs vier keer de rivier over met allerlei moeilijke manieren van klimmen.

Oprichters en bestuursleden van THOR Zwolle Fred Cella, jeroen Schuurman en Eric van den Ham namen samen met Taco Schaap deel aan de 13km groepsrun en wisten hiermee nog een keurige 8e plek te veroveren. Job Wille en Danny Jorgensen wisten als 12e te eindigen bij de 21km koppelrun.

De atleten kunnen zich nu richten op de volgende survivalrun die 20 januari plaats vindt in het Drentse Westerbork.

Gerelateerde artikelen

Back to top button