KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Atiwit uit Thailand zoekt een warm thuis in Zwolle of omgeving

Zwolle – Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook Atiwit uit Thailand die zijn Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Zwolle of omgeving. Voor hem zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active een enthousiast gastgezin die hem een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2023.

Uitwisseling naar Nederland

Atiwit doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zo hoef je niet ver te reizen om andere culturen, tradities en talen te ontdekken, want je kan de wereld ook in huis halen met een buitenlandse student.

Wie is Atiwit?

Atiwit is een muzikale en vriendelijke, 16-jarige student uit Thailand. Hij vindt het leuk muziek te maken op de piano en viool, en luistert graag naar muziek van Olivia Rodrigo. Atiwit is hecht met zijn familie, hij vindt het bijvoorbeeld leuk om samen met zijn moeder badminton te spelen en te koken met zijn oma. Daarnaast vindt hij het leuk om in zijn vrije tijd films te kijken in de genre avontuur, actie en fantasie, zoals de Harry Potter Reeks. Atiwit is gemotiveerd om in Nederland veel ervaringen op te doen. “Tijdens mijn uitwisseling wil ik nieuwe vrienden maken en heb ik hopelijk veel quality time met mijn vrienden en gastfamilie!” Leer Atiwit beter kennen! Bekijk zijn profiel op de website van Travel Active.

Ervaringen

Atiwit volgt een groep avonturiers op die al in Nederland hun horizon hebben verbreed. Zoals Clara uit Brazilië en Willa uit de Verenigde Staten. Zij hebben hun High School Holland-jaar inmiddels afgerond en hebben het hier erg naar hun zin gehad. “Ik geniet enorm van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede dankzij mijn gastfamilie. Wij doen samen veel leuke dingen en ik heb het gevoel alsof ik deel uitmaak van hun gezin,” zegt Clara. De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling.”

Wie biedt Atiwit een gezellig thuis in Nederland?

Jong of wat ouder, een gezin met of zonder kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active.

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.

Bent u nieuwsgierig geworden naar Atiwit, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website: www.travelactive.nl/high-school-holland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button