CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Arjan Mengerink: We gaan meer handhaven en beboeten

"Je houden aan de maatregelen dat werkt het snelst, zo simpel is het."

Zwolle – Het kabinet was dinsdag heel duidelijk. Het lukt ons niet om ons als maatschappij te houden aan de dringende adviezen van de afgelopen tijd. Het werd dus tijd voor meer en duidelijkere regels. Van dwingend advies naar verplichtingen kortom. Ook in de veiligheidsregio’s worden daarom de maatregelen aangepast. Voorzitter Peter Snijders van de Regio IJsselland zei het vanmiddag tijdens de persconferentie: “Ook hier in onze regio zien we verontrustende cijfers, de besmettingen lopen op en de zorg staat weer meer onder druk. En al doen we het hier nu misschien nog beter dan is sommige andere delen van het land, het is nu geen tijd voor regionale maatregelen.” Arjan Mengerink – directeur van de Veiligheidsregio – vulde aan: “Het betekent dus ook een verschuiving van waarschuwen naar meer handhaven en beboeten.”

Na afloop van de persconferentie spraken we nog apart met Arjan Mengerink. We vroegen onder andere naar die handhaving. BOA’s hadden de afgelopen tijd daar al best moeite mee. Hoe gaat dat nu, nu de maatregelen nog strakker worden? Maar ook vroegen hem naar ‘handhaven achter de voordeur.”

Ook van onze handhavers  – Boa’s en agenten – vragen we komende tijd weer heel veel inzet. Maar zij begrijpen allemaal dat dat nodig is om het virus eronder te krijgen. Arjan Mengerink, directeur Veiligheidsregio IJsselland.

foto Arjan Mengerink
Arjan Mengerink is de directeur van de Veiligheidsregio IJsselland en stuurt daarmee o.a. de handhavers in deze regio aan.©Veiligheidsregio IJsselland

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button