Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Anno opent op 12 mei

Zwolle – Op 12 mei 2022 zal de feestelijke opening van Zwols museum Anno gaan plaatsvinden. Vanaf dat moment heeft Zwolle weer een volwaardige publiekslocatie waar museum, archeologie, bouwhistorie, monumentzorg en archief samen onder één dak zijn te vinden. De panden van het voormalige Stedelijk Museum Zwolle en de tuin hebben een ware metamorfose ondergaan. Het is de stad gelukt om na de brand en de noodzakelijke verbouwingen en restauraties, de panden met duidelijke verwijzing naar Zwols rijke historie met een uniek concept, in goede staat terug te brengen.

Programma

Vooraleerst is Anno bezig met het opstellen van het programma van de opening. De komende periode worden de verschillende ruimtes ingericht door museaal ontwerpbureau Perspekt Studio’s en gaan de medewerkers van de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle, Collectie Overijssel en Stichting Allemaal Zwolle proefdraaien.

ANNO vertelt de verhalen van Zwolle en is van de stad en haar bezoekers. Zij worden op een ludieke, eigentijdse manier betrokken bij de opening. Verschillende plekken in het centrum worden gemarkeerd als ANNO-verhalenpunt; op deze plekken zijn Zwolse verhalen te halen. Het vertellen van deze verhalen blijft een maakproces en ook na de opening van het museum blijft dit groeien.

Daarnaast wordt er een brede mix van campagnemiddelen ingezet -zoals rondrijden met de Zwolse Verhalenbus door de wijken, het uitzenden van de minidocumentaire over ANNO, het inzetten van een onlinecampagne, het verzenden van persberichten, een abri-campagne in de stad, etcetera, om de opening onder de aandacht te brengen en het publiek te betrekken bij ANNO.

Na de opening

Na de opening wordt er programmering aangeboden voor diverse doelgroepen, worden succesvolle projecten die al lopen voortgezet, nieuwe projecten met burgerparticipatie opgestart en waar mogelijk sluit ANNO aan op de al lopende cultuurprojecten die jaarlijks in de stad worden geprogrammeerd, zoals het Stadsfestival. ANNO zal op verschillende locaties in de stad zichtbaar worden en het Museum in de maak zoekt actief de samenwerking op met verschillende cultuurhistorische partijen in de stad, waaronder Academiehuis Grote Kerk en de Sassenpoort.

Gerelateerde artikelen

Back to top button