Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

De Zwolse Tegelzetter Jan van Heel Holland Bakt gaat bakworkshops aanbieden en stopt met tegelzetten

Zwolle – Jan heeft als finalist van Heel Holland Bakt zijn bakkerskwaliteiten bewezen en is nu klaar om anderen de fijne kneepjes van het bakken te leren. Jan Bakt streeft ernaar om zijn passie voor bakken te delen met anderen en hen te inspireren om hun eigen creativiteit en vaardigheden in de keuken te ontwikkelen. “Met mijn workshops en evenementen wil ik een gezellige en leerzame omgeving creëren waar mensen samen kunnen komen om te genieten van lekker eten en elkaars gezelschap. Waarbij ik streef om dit op een duurzame manier aan te bieden”, aldus Jan.

Jan Bakt
Jan Bakt

Workshops met biologische- en lokale ingrediënten en bakt met de seizoenen mee

Jan werkt graag duurzaam en werkt zoveel mogelijk met biologische- en lokale producten daar waar hij kan. Daarnaast bakt hij graag met de seizoenen mee en werkt hij het liefst met fruit uit zijn eigen biologische tuin, “want ieder seizoen heeft iets moois voor de keuken te bieden”. Hij biedt workshops aan voor het maken van de lekkerste taarten, pizza en baksels met een speciaal thema. “Bovendien worden de workshops per seizoen aangeboden”, zodat je altijd passende recepten leert maken. Inschrijven kan gemakkelijk via zijn website janbakt.nl, alleen of met vrienden of vriendinnen.

Ook voor bedrijfsfeestje en partijen

Naast zijn workshops is Jan ook te boeken voor events en bedrijfsfeestjes of teambuildingsessies. Jan denkt graag mee over een speciaal thema en is in staat om zijn workshops op andere locaties te verzorgen. “Ik wil graag van elke gelegenheid een feest maken en wil graag mijn passie voor bakken op een aanstekelijke manier over brengen”. Naast workshops kun je bij Jan Bakt ook terecht voor live cooking en catering, voor zowel zoet als hartig, op locatie.

Samenwerken loont

Jan werkt samen met diverse partners om zijn workshops mogelijk te maken. Der Kreiss Nederland, gevestigd in Hattemerbroek, stelt hun showkeukens ter beschikking als uitgebreide workshopruimte voor Jan Bakt. Hierdoor kan hij snel en professioneel starten met het aanbieden van zijn workshops. Daarnaast heeft Maxima professionele horeca-apparatuur aangeboden, waaronder een aantal planeetmengers, zodat alle cursisten met goede keukenmachines aan de slag kunnen. De materialen en een groot aantal ingrediënten voor de workshops worden lokaal ingekocht bij De Bakzolder in Elburg. “Ja, ik ben er wel van; samenwerken loont”.

Jan Bakt.nl website

Wil jij ook (meer) leren over bakken? Schrijf je dan nu in voor een workshop van Jan Bakt via janbakt.nl of leef je uit op één van zijn recepten en ontdek jouw bakkunsten! Schrijf je daar ook in voor zijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van zijn laatste nieuws en workshopaanbod. Voor meer informatie over Jan Bakt kun je terecht op zijn website

Gerelateerde artikelen

Back to top button