EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Alexander Pechtold bekijkt ideeën Zwolse binnenstad

Vrijdagmiddag hebben studenten van Artez ideeën gepresenteerd om de binnenstad aantrekkelijker te maken voor bezoekers. Bij de presentatie waren Alexander Pechtold en Sonja Paauw (fractievoorzitter D66 Zwolle) aanwezig. Paauw was tevens opdrachtgever van dit  ‘Winterlab’ project bij Artez.

De binnenstad van Zwolle heeft net zo als veel andere steden in Nederland te maken met leegstaande winkelpanden. Ook de looproutes van het winkelend publiek kunnen worden geoptimaliseerd zodat er meer spreiding ontstaat. Daarnaast heeft Zwolle de ambitie om tot de top 10 gastvrije steden te behoren.

De studenten hebben in meerdere groepen ideeën uitgewerkt die in bovenstaande Prezi presentatie te zien zijn.

Binnentuin Weeshuisstraat

Voor het met veel leegstand kampende Weeshuisstraat gebied was er onder meer het idee voor een overdekte binnentuin met beplanting, speelplaatsen voor kinderen en een binnenterras en bankjes. Het zou een gemeenschappelijke plaats moeten zijn waar jong en oud elkaar zouden kunnen ontmoeten en tegelijkertijd zouden kunnen winkelen.

Routes groen, historie, kunst en restaurant

Een idee voor een betere routering in de binnenstad bestond uit vier bewegwijzerde routes. Door middel van bijvoorbeeld speciale tegels op de grond kunnen bezoekers een groene-, historische-, kunst- of restaurant route volgen.

Opdrachtgeefster Sonja Paauw wil de ideeën gaan bespreken met meerdere betrokken partijen en in de gemeenteraad.

16220908878_76bf1cdd2b_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button