Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Alex van de Vosse nieuwe voorzitter Be Quick ‘28

Zwolle – Be Quick ’28 heeft een nieuwe voorzitter. Alex van de Vosse, interim-voorzitter sinds het aftreden van de vorige voorzitter, heeft definitief besloten om de handschoen op te pakken. De benoeming van Alex moet nog wel formeel bevestigd worden tijdens de eerstvolgende ALV.

Alex is allang geen onbekende meer binnen Be Quick. Zijn oudste zoon begon 8 jaar geleden met voetbal en sindsdien is ook Alex een regelmatige gast bij de club aan het Stadionplein. Alex: “Ik ben begonnen als leider van de F6 toen mijn zoon begon met voetballen. Inmiddels voetbalt hij in de C’s, of zoals dat tegenwoordig heet, de JO15” vertelt Alex. “In die periode heb ik altijd geprobeerd mijn steentje bij te dragen. Of dit nu was als leider, trainer of zoals nu een klein jaar als bestuurslid.”

Alex heeft geen historie in de voetbalwereld, maar volgens hem is dat geen belemmering. Voetbalkennis is er immers genoeg binnen de vereniging. ”Als voorzitter moet je vooral een verbinder zijn en die rol is mij op het lijf geschreven.” Ook Be Quick ontkomt niet aan een maatschappelijke trend. “Mensen stellen zich meer en meer op als consument. Maar het is belangrijk dat je je niet alleen afnemer bent, maar ook een bijdrage levert. Samen maken wij immers Be Quick.”

Binnenkort zal Be Quick starten met een vernieuwde aanpak rondom vrijwilligerswerk. Alex van de Vosse: “In ons beleid is vastgelegd dat iedereen een aantal uur vrijwilligerswerk doet. Tot nu toe was dit altijd redelijk vrijblijvend, maar die vrijblijvendheid gaat er af. De vraag is niet langer of je iets doet, maar wat en wanneer. Enerzijds is dit gewoon nodig om ons sportpark draaiende te houden, maar ik geloof ook in het verbindende aspect hiervan.”

Alex vervolgt: “Be Quick ’28 is een vereniging om trots op te zijn. Ik kan enorm genieten wanneer onze hoogste elftallen goed presteren, maar ik vind het ook fantastisch als ik op woensdagmiddag rondloop op ons sportpark en alle kids zie rondrennen. Laten wij samen de schouders eronder zetten en van Be Quick een nog mooiere vereniging maken dan het nu al is. Wij rekenen op jou!”

Gerelateerde artikelen

Back to top button