Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Albert Heijn Stadshagen krijgt pakketkluizen als alternatief voor ophaalpunten

Zwolle – Albert Heijn, bol.com en Budbee gaan samenwerken om het ophalen en retourneren van pakketten makkelijker te maken. Bij 700 grotere Albert Heijn-winkels, waaronder deze week ook de Albert Heijn in Stadshagen komen pakketkluizen waar klanten hun bol.com-pakketten en pakketten van andere – bij Budbee aangesloten webshops – kunnen ophalen en retourneren. Met de samenwerking willen de drie bedrijven verder bijdragen aan duurzamere en flexibele bezorgopties in de snelgroeiende markt van online winkelen.

Gemak en duurzaamheid

Met de pakketkluizen kunnen klanten hun bestelde pakket ophalen en retourneren wanneer het hen uitkomt, zonder in de rij te hoeven staan. De pakketkluizen komen in de plaats van de bol.com afhaalpunten die sinds 2013 in nagenoeg alle Albert Heijn-winkels te vinden zijn.

Bezorgingen aan de pakketkluizen van Budbee worden in Nederland gedaan met fossielvrije en hernieuwbare brandstoffen. Een Budbee-pakketkluis biedt daarnaast plaats aan 37 tot 258 pakketten dus de koerier kan bij één bezorging tientallen tot honderden pakketten tegelijk afleveren. Daardoor zijn de pakketkluizen zowel een gemakkelijke als duurzamere optie voor consumenten die online winkelen.

Pakket past altijd

De eerste pakketkluizen zijn vanaf deze week te vinden in vijftien Albert Heijn-winkels in Nederland en België. De komende twee jaar wordt dit aantal uitgebreid naar 700 winkels. De pakketkluizen staan in of direct buiten de winkels van Albert Heijn en bestaan uit kluizen van verschillende formaten. Zo past het pakket altijd. Klanten die ervoor kiezen hun pakket op te halen bij een Albert Heijn-winkel krijgen na het bestellen een bericht wanneer het pakket is afgeleverd. Het bericht bevat een code om de kluis te openen.

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button