EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Akim Bwefar is meest betrokken ondernemer

De verkiezing Meest Betrokken Ondernemer’ 2015 is gewonnen door Akim Bwefar, eigenaar van Bwefar Licht en Geluid. De Zwollenaar liet in de finale Henk Boshove, Hans Snippe en Sander Dol achter zich. Er werden ruim duizend stemmen uitgebracht, een record.

Bwefar krijgt de wisselbokaal die bij de uitverkiezing hoort woensdagmiddag om 16.30 uur uitgereikt in theaterrestaurant Koperen Kees. Arjan Kok, de winnaar van vorig jaar, overhandigt de prijs namens de jury met daarin ook wethouder René de Heer en toponderneemster Marlies van Wijhe (van Van Wijhe verf). Volgens de jury die de finalisten uitzocht is Bwefar een ‘rising star’. “Nog niet zo lang geleden was Akim een ondernemer die nog wat op de achtergrond stond, maar nu is hij iemand die door een grote betrokkenheid op goede doelen, inzet voor scholen en sport en gedrevenheid laat zien dat ondernemers in Zwolle meer willen doen dan alleen zakelijk bezig zijn. Een mooi voorbeeld voor veel jonge ondernemers.”

Uiteindelijk kozen de lezers van de Stentor de winnaar. Met ruim 300 stemmen hield Bwefar de andere drie ondernemers nipt achter zich.
Het was de tweede keer dat de verkiezing werd georganiseerd door dagblad de Stentor in Zwolle. Volgens verslaggever Sander Wageman zit er een duidelijke stijgende lijn in de populariteit van het evenement. “Vorig jaar waren we al verbaasd dat er zo’n 750 mensen de moeite hadden genomen om te stemmen. Dit keer waren het er meer dan duizend. Reden om zeker door te gaan met deze manier om betrokken ondernemers in Zwolle in het zonnetje te zetten.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button