KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Afspraak maken mogelijk voor pop up-vaccinatielocatie Wijhe

Zwolle – In de gemeente Olst-Wijhe komt vanaf vrijdag 18 juni een pop-up vaccinatielocatie te staan. Twee weken lang gaan medewerkers van GGD IJsselland hier mensen, die daarvoor in aanmerking komen, met het Moderna-vaccin vaccineren. Vanaf 31 mei kan iedereen die een uitnodiging heeft ontvangen voor een mRNA vaccin, of al aan de beurt is, hier een vaccinatieafspraak inplannen voor de eerste prik. Zowel inwoners van Wijhe als daarbuiten. Dat kan online via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of telefonisch via het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat.

Burgemeester Ton Strien: “Fantastisch dat inwoners en anderen nu ook in onze eigen gemeente door de GGD kunnen worden geprikt. Belangrijk dat afstand geen belemmering hoeft te zijn. Ik ben inmiddels zelf zonder problemen gevaccineerd en dat gun ik iedereen. Het is immers een belangrijke sleutel tot vrijheid in ons dagelijkse doen en laten.” De mobiele unit komt vanaf 18 juni tot en met 1 juli op de parkeerplaats bij het gemeentehuis in Wijhe te staan. Daarna keert de unit terug op 23 juli tot en met 5 augustus.

Raalte
Deze week komt de pop-up vaccinatielocatie in Raalte te staan. Vanaf donderdag 3 juni tot en met woensdag 16 juni kunnen mensen hier terecht voor een vaccinatie. De eerste week, tot en met 9 juni, is al volgeboekt, voor de tweede week is er nog plek. Per dag kunnen er in de mobiele unit 110 mensen hun coronavaccinatie komen halen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button