JarabiRadio

Afrikaanse artiesten doen Zwolle aan in een nieuwe aflevering van Jarabi

Iedere maandag om 20 uur: Jarabi, een uurtje Afrikaans

Zwolle – Iedere maandagavond hoort u op RadioFocus.nl een nieuwe aflevering van ‘Jarabi, een uurtje Afrikaans’. Alie de Vries trekt muzikaal het hele continent over, maar blijft deze keer ten zuiden van de Sahara. Met onder andere een protestlied en The ‘golden voice from Senegal’, Issa Sow.

presentatie: Alie de Vries

Het nummer ‘So strong’ van Labi Sifre werd lang geleden geschreven als lied tegen de apartheidsstrijd in Zuid-Afrika. Vanavond is het een hart onder de riem voor de twee stiefzonen van Mieke Harms. U las er misschien al over in de krant. Met een geldig visum verschenen ze bij de Zweedse grens waar ze werden aangezien voor asielzoeker. Na 9(!) weken detentie werden ze uitgezet naar Senegal waar ze direct een nieuw visum kregen van Nederland zodat ze hun vakantie bij Mieke en haar man konden afmaken. Bij aankomst in Bedum troffen ze een popkoor wat dit lied voor ze zong. Een prachtig en warm welkom. De jongens gaan binnenkort weer terug naar Senegal.

Issa Sow

Verder is er een nummer te horen van Issa Sow. The golden voice from Senegal wordt hij genoemd vanwege zijn ongehoord goede stem. Hij treed zelden of nooit op in Nederland maar komt op 24 november naar Cultuurschip Thor in Zwolle voor een singwriter concert met zijn band Goree.

Over Zwolle gesproken. Daar speelde gisteren de in Parijs wonende Senegalese zanger Malick Diaw in café De Hetebrij. Zijn gitaar klonk fantastisch en zijn mooie stem nam ons mee naar het muzikaalste continent op aarde.

Alie de Vries duikt regelmatig de studio in om, samen met Martin van der Hooft, nieuwe afleveringen op te nemen van Jarabi, een uurtje Afrikaans.

Veel plezier met alweer de vierde aflevering van Jarabi, een uurtje Afrikaans.

Luister maandagavond tussen 20.00 en 21.00 uur naar Jarabi, een uurtje Afrikaans.

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button