Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Academiehuis Grote Kerk Zwolle sluit zich aan bij het Grootste Museum van Nederland

Zwolle – Het Academiehuis Grote Kerk Zwolle heeft zich aangesloten bij het Grootste Museum van Nederland te markeren. Op vrijdag 10 september werd dit gebeuren gevierd samen met koperblazers, gedeputeerde Roy de Witte Marieke van Schijndel, directeur van het Catharijne Convent en Coby Zandbergen, directeur Academiehuis.

Al bijna 600 jaar vormt deze gotische hallenkerk, gebouwd als de Grote of Sint Michaëlskerk, het middelpunt van de historische Hanzestad Zwolle. Het imposante Schnitgerorgel, de hoge bogen en gewelven zijn slechts een paar van de vele verborgen schatten die zich in deze kerk bevinden. Een plek waar de Nederlandse geschiedenis zich laat lezen als een boek vol verhalen, die vanaf zaterdag 11 september te horen zijn in de audiotour.

Beluister hier het interview met Coby Zandbergen (directeur Academiehuis) en Simone Regouin (Grootste Museum van Nederland)

Het Grootste Museum

Het Grootste Museum van Nederland is een initiatief van Museum Catharijneconvent en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Mondriaan Fonds.

Foto: RTV Focus
Foto: RTV Focus

Gerelateerde artikelen

Back to top button