Aa-LandenNieuws uit ZwolleVoorpagina

Aa-landen door kinderogen bekeken

Zwolle – Woensdagmiddag opende wijkmanager Wim van Hattem de tentoonstelling van het kunst- en natuurproject ‘Alles Stroomt’ in de Aa-landen. Tientallen leerlingen kwamen naar het winkelcentrum om daar de zelfgemaakte watermachine te bewonderen.

In januari ging het nieuwe kunst- en natuurproject al van start. Het doel van het project was om kinderen betrokken te laten raken met hun eigen wijk. Volgens Simone van der Meulen, initiatiefnemer van Alles Stroomt, is dat erg belangrijk: “Wie ver wil komen, moet dichtbij beginnen zeg ik altijd.”

tekst gaat verder onder de foto

Wijkmanager Wim van Hattem opent ‘Alles Stroomt’ door water in de door kinderen gebouwde watermachine te gieten © Peter Denekamp

De kunstwerken die tentoongesteld worden, zijn zelfgemaakt door de jonge wijkbewoners en zijn de komende maand te bewonderen op acht verschillende locaties in de Aa-landen, waaronder het winkelcentrum, het wijkcentrum De Bolder en wijkboerderij De Eemhoeve. “Op deze manier kunnen nu ook andere wijkbewoners, door de ogen van de kinderen, kennismaken met de verhalen uit hun eigen wijk,” aldus Van der Meulen.

Watermachine

Om de tentoonstelling op een feestelijke wijze te openen, was het de eer aan wijkmanager Wim van Hattem de zelfgemaakte watermachine voor de eerste keer te proberen. De ‘machine’ is samen met behulp van een aantal kunstenaars gemaakt om zo de leerlingen bewust met water bezig te laten zijn. Zelfs met het kleurgebruik is rekening gehouden; de gele en blauwe kleuren uit de machine komen namelijk terug in de posters.

Gerelateerde artikelen

Back to top button