112 nieuwsKabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Middelen beschikbaar voor tegengaan jeugdcriminaliteit

Zwolle – Binnen het programma ‘Preventie met gezag’ is er voor Zwolle een bedrag vrijgekomen met steun van de rijksoverheid. Het gaat om 500.000 euro per jaar voor een periode van drie jaar. Dat blijkt uit een voorstel dat burgemeester Peter Snijders stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

Binnen het brede programma Preventie met Gezag ligt de focus op (kleinere) gemeenten die te maken hebben met urgente en relatief ernstige problematiek op het terrein van jeugdcriminaliteit.
Op basis van objectieve data is een voorselectie gemaakt waarin gemeente Zwolle naar voren is gekomen. Er is gekeken naar objectieve indicatoren op basis van relatieve politiedata.

De afgelopen twee jaar is er onder regie van de gemeente, samen met netwerkpartners, stevig ingezet op het thema jeugd en veiligheid, waaronder de aanpak voorkomen jonge aanwas. Daarnaast werkt Zwolle met een Uitvoeringsagenda Jeugd en Veiligheid waarin de nadruk ligt op het ontwikkelen van een allesomvattende aanpak. Eén die aansluit bij de problematiek en de behoefte van de jongeren.

Zwolle is wendbaar en flexibel en het lerend vermogen staat centraal. De gemeente zet in op het voorkomen en doorbreken van criminele carrières van jongeren (jonge aanwas aan de georganiseerde criminaliteit). Ze stelt duidelijke grenzen, grijpt in waar nodig en biedt perspectief. De impulsgelden vanuit het programma Preventie met Gezag geven de mogelijkheid verder in te zetten op deze aanpak om op onderdelen te versnellen en te versterken.

 

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren