KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

De Cultuurmuur: een zeldzaam vet concept

Zwolle – Afgelopen weken konden de bezoekers van verschillende winkelcentra in Zwolle niet om de bijzondere automaat heen: de Cultuurmuur. Een snackmuur zoals je die bij een snackbar vindt, maar dan met een culturele twist. Zwollenaren konden gratis culturele activiteiten uit de muur trekken, van grafrieti, beaterballen tot spareraps. Voor een paar geluksvogels zaten er golden tickets in de muur waarmee zij een liveoptreden tijdens Burendag konden winnen.

Culturele hapjes tijdens Burendag, recept voor succes

Tijdens Burendag werden de golden tickets verzilverd en kregen meerdere Zwolse straten warm geserveerde bands bezorgd. Het resulteerde in knusse huiskamerconcerten, vrolijke volle pleinen en spektakel in de speeltuin. De Zaak was één van de bands die tijdens Burendag mocht optreden: “Het voelde voor mensen echt als een kadootje! Voor sommige buurten zelfs een kers op de taart, want zij organiseerden zelf al Burendag. Elke wijk heeft z’n eigen karakter, dat maakte de optredens voor ons extra leuk.”

Zo laagdrempelig mogelijk

De Cultuurmuur is een initiatief van het Buurtcultuurfonds. Het fonds heeft als doel de samenhang in de buurt te vergoten door middel van cultuur. Alle Zwollenaren kunnen een aanvraag doen bij het Buurtcultuurfonds, de Cultuurmuur is een actie waarmee benadrukt wordt hoe laagdrempelig het fonds is. Heb je een idee voor een dansvoorstelling, een literaire avond of een filmproject? Het Buurtcultuurfonds helpt je met advies én geld.

Heb je de cultuurmuur net misgelopen, maar wel een leuk idee voor je buurt of straat? Kijk eens op: stadkamer.nl/buurtcultuurfonds.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren