KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

ANNO Stadsmuseum Zwolle verruimt openingstijden Erfgoedhotspot

Zwolle – Vanaf 1 oktober is de Erfgoedhotspot in ANNO naast de woensdagmiddag ook elke vrijdagmiddag geopend voor publiek. Daarnaast komt er een zaterdag in de maand bij: elke tweede en vierde zaterdag van de maand kun je het onderzoeksteam meehelpen.

Meehelpen puzzelen

In het stadsmuseum nodigt de lab-achtige omgeving al uit om op onderzoek uit te gaan: in de kasten staan de vele potten en de meest wonderlijke voorwerpen tentoongesteld. Schatten uit de bodem en uit de historische panden van Zwolle. En het wordt alleen maar interessanter als je er als publiek ook iets mee mag doen!

Als de Erfgoedhotspot open is, liggen de tafels bezaaid met scherven en ander vondstmateriaal: bezoekers worden uitgenodigd mee te helpen sorteren, puzzelen en onderzoeken. De archeologische vondsten zijn niet eerder onderzocht. Je helpt mee het actuele archeologisch onderzoek verder te brengen en kan de aanwezige archeoloog of bouwhistoricus hierover vragen stellen.

Onderzoek van dit moment

In 2015 is archeologisch onderzoek uitgevoerd aan de Melkmarkt, waar nu de Primark is gevestigd. Op de locatie van het voormalig pand Melkmarkt 7 is een afvalkelder gevonden vol met afval van de bewoners uit de 16-de, 17-de en 18-de eeuw. Het pand, in de 17-de eeuw, ook wel De Drie Kaarsen genoemd, is in deze periode bewoond geweest door de families Van Heerde en Steels. Het servies van Derck van Heerde ligt voor de bezoekers klaar; in scherven weliswaar.

Landelijk netwerk

De Erfgoedhotspot in ANNO is één van de ArcheoHotspots in Nederland. De Stichting Archeohotspots heeft zich als doel gesteld om de Archeohotspots te ondersteunen en een landelijk platform te bieden zodat iedereen op een laagdrempelige manier kennis kan maken met archeologie. Kijk voor meer informatie op de landelijke website www.archeohotspots.nl.

Gratis

Iedereen die nieuwsgierig is en meer wil weten over erfgoed, archeologie en bouwhistorie is welkom! De Erfgoedhotspot staat open voor alle leeftijden en is bovendien gratis te bezoeken. Vooraf reserveren is niet nodig.
Elke woensdag- en vrijdagmiddag van 13:00-16:00 uur en op elke tweede en vierde zaterdag van de maand op dezelfde tijden: 12 en 26 oktober, 9 en 23 november, 14 en 28 december.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren