KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Het Engelse Werk: oude vestingen en nieuwe natuur

Zwolle – Op zaterdag 12 oktober a.s. geven twee gidsen van IVN Zwolle een excursie door waterwingebied en park het Engelse Werk. Wandelaars komen langs diverse historisch interessante plekken en gaan afwisselende landschappen ervaren.

Het Engelse werk had oorspronkelijk een militaire functie en was onderdeel van een verdedigingslinie vanaf de stad Zwolle naar de IJssel. Tijdens de wandeling komen we ook langs andere onderdelen van die verdedigingslinie.

Het gebied is nu in gebruik als waterwingebied. Langs de uiterwaarden gaan we ontdekken hoe nieuwe natuur ontstaan is en waarom dat belangrijk is voor schoon drinkwater. Onderweg gaan we vast ook de herfst beleven!

De excursie is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. De paden kunnen behoorlijk modderig zijn, dus goede wandelschoenen zijn aanbevolen. In het dijkgebied en glooiende wandelpark zijn soms hoogteverschillen te overbruggen.

De wandeling duurt maximaal 2 uur en start om 14 uur voor uitspanning Het Engelse werk, het Engelse Werk 4, 8019 BM Zwolle.

Het IVN stelt zich ten doel om plezier Ă­n en kennis vĂ¡n natuur voor iedereen bereikbaar te maken. Je kunt ter plekke een vrijwillige bijdrage doen. Het is niet verplicht. Geen contant geld bij je? Geen nood, een QR-code biedt uitkomst.

Meer informatie is te vinden op www.ivnzwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren