KabelkrantNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Thema-avond in Zwolle: autisme/ASS begrijpen

Zwolle – Vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren komen vele mensen tegen. Ieder met een eigen verhaal of achtergrond. Tijdens deze thema-avond, gehouden door ZwolleDoet!, krijgen vrijwilligers meer informatie over autisme, ofwel autismespectrumstoornis (ASS).

De informatie helpt om autisme te begrijpen en geeft handvatten voor de omgang met mensen met ASS. Hoe meer begrip, hoe beter men elkaar kan helpen. De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor iedereen die in Zwolle woont en vrijwilligerswerk doet.

Op het programma staat onder meer de animatiefilm ‘Amazing Things Happen’, een positieve kijk op autisme. Na de film krijgen de aanwezigen informatie over autisme, handvatten om met mensen met ASS om te gaan en gaan ze in gesprek met elkaar. Ook kunnen ze vragen stellen aan ervaringsdeskundige Annelien, die uit eigen ervaring kan vertellen hoe het is om een autismespectrumstoornis te hebben. Ten slotte is er het ‘Autisme Belevingscircuit’, verzorgd door Autisme Positief.

Thema-avond voor vrijwilligers: autisme/ASS begrijpen

Datum: dinsdag 22 oktober 2024

Tijd: 19.30 tot 21.30 uur

Locatie: ZwolleDoet! Burgemeester Drijbersingel 11 in Zwolle

Aanmelden: www.zwolledoet.nl/agenda/thema-avond-autisme-ass-begrijpen

De themabijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligerscoördinatoren en vrijwilligers. Denk aan mensen en organisaties die actief zijn op het gebied van maatjesinitiatieven, sport, cultuur, welzijn, scouting et cetera. Heb je als mantelzorger of naaste behoefte aan meer informatie over autisme, kom dan naar de ontmoetingsgroepen van ZwolleDoet!

Zie de agenda op www.zwolledoet.nl.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren