Dit is een commerciƫle partnerbijdrageOndernemend nieuws

Welke type bril past het beste bij mij?

Het kiezen van de juiste bril gaat verder dan alleen een modieuze keuze; het zegt ook iets over wie je bent. Daarnaast moet de bril comfortabel zitten en goed aansluiten bij de vorm van je gezicht. Door rekening te houden met een aantal belangrijke factoren, kun je een bril vinden die zowel praktisch als stijlvol is. In dit artikel leggen we uit hoe je de bril kiest die het beste bij jou past.

Gezichtsvorm: het startpunt voor de juiste keuze

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een bril is de vorm van je gezicht. Mensen met een rond gezicht hebben vaak baat bij rechthoekige of vierkante monturen, omdat deze contrast en definitie toevoegen. Deze hoekige vormen zorgen voor een optisch verlengend effect, wat de balans in je gelaat versterkt. Heb je een vierkant gezicht? Dan kunnen ovale of ronde monturen juist verzachtende lijnen bieden, waardoor je uitstraling minder streng wordt.

Voor mensen met een ovaal gezicht zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Deze gezichtsvorm wordt als zeer evenwichtig beschouwd, waardoor de meeste brillen goed passen. Toch is het verstandig om te kiezen voor monturen die de natuurlijke verhoudingen van je gezicht complementeren zonder deze te verstoren. Een licht oversized montuur kan een moderne en gedurfde keuze zijn.

Kleuren: hoe stem je je bril af op je huidskleur?

Naast de vorm van je gezicht speelt de kleur van het montuur ook een grote rol. Als je een warme ondertoon in je huid hebt, kunnen tinten zoals goud, koper en bruin wonderen doen voor je uitstraling. Deze warme kleuren voegen een vleugje levendigheid toe, terwijl ze toch subtiel blijven. Mensen met een koele ondertoon kunnen het beste kiezen voor zilveren, zwarte of blauwe monturen, omdat deze kleuren je gelaatstrekken op een elegante manier versterken.

Het kiezen van de juiste kleur kan het verschil maken tussen een bril die je gezicht doet oplichten en een bril die je uitstraling dempt. Denk daarnaast ook aan je alledaagse kledingstijl en welke kleuren je vaak draagt. Een neutrale tint zoals zwart of donkerbruin past bij vrijwel elke outfit, terwijl een opvallende kleur zoals rood of blauw juist een statement kan maken.

Soorten glazen: welke functionaliteit past bij jou?

Naast het kiezen van het juiste montuur is het ook belangrijk om te kijken naar welk type glazen het beste bij je past. Een multifocale bril is ideaal voor mensen die zowel veraf als dichtbij scherp willen zien, zonder steeds van bril te hoeven wisselen. Deze glazen hebben meerdere sterktes in Ć©Ć©n lens, waardoor je eenvoudig kunt schakelen tussen verschillende kijkafstanden. Als je vooral moeite hebt met lezen of dichtbij kijken, kunnen enkelvoudige glazen met alleen leessterkte een betere oplossing zijn.

Blauwlichtfilterende glazen zijn een slimme keuze voor mensen die veel tijd doorbrengen achter een scherm. Ze helpen vermoeide ogen te verminderen door schadelijk blauw licht te blokkeren, wat vooral handig is voor mensen die dagelijks urenlang naar een computer kijken. Voor buitenmensen kunnen meekleurende glazen handig zijn. Deze glazen passen zich automatisch aan het lichtniveau aan, waardoor je zowel binnen als buiten scherp kunt zien zonder steeds te wisselen tussen een gewone bril en een zonnebril.

Pasvorm: het comfort van een goed zittende bril

De juiste pasvorm is essentieel om te voorkomen dat een bril oncomfortabel wordt. Een bril die steeds afzakt of knelt, kan op den duur vervelend zijn en zelfs hoofdpijn veroorzaken. Let bij het passen van een bril vooral op hoe deze op je neusbrug rust en of de pootjes goed aansluiten achter je oren. Monturen van acetaat of met verstelbare neuspads kunnen zorgen voor extra comfort, vooral als je een smalle neusbrug hebt.

Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de glazen groot genoeg zijn om je hele gezichtsveld te bedekken, maar niet zo groot dat ze je gelaatstrekken overschaduwen. Een goed passende bril zal niet alleen comfortabel zitten, maar ook zorgen voor een perfecte balans tussen functionaliteit en stijl.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren