Kunst & CultuurNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Aftrap Kinderboekenweek met ruilmarkt én activiteiten tijdens Nationale Kringloopdag

Een week vol gratis en duurzame activiteiten bij Stichting Kringloop Zwolle

Zwolle – Aankomende week houdt Stichting Kringloop Zwolle activiteiten tijdens de aftrap van de Kinderboekenweek én tijdens Nationale Kringloopdag. Tijdens de kinderboekenruilmarkt op woensdag 2 oktober mogen kinderen gratis een kinderboek omruilen voor een ‘nieuw’ kinderboek in de vestigingen aan de Nieuwe Deventerweg en Nieuwe Veerallee. Verder komen volwassenen aan bod tijdens Nationale Kringloopdag op zaterdag 5 oktober voor diverse workshops en activiteiten.

Kinderboekenruilmarkt ‘Boek voor een boek’ – woensdag 2 oktober

Tijdens de eerste dag van Nationale Kinderboekenweek houdt de Kringloop voor kinderen een boekenruilmarkt waarbij zij een kinderboek van thuis gratis mogen omruilen voor een kinderboek uit de winkel. Dit is een mooi moment voor de kinderen om te ontdekken hoe makkelijk en leuk recycling is. De ruilmarkt is overigens in beide vestigingen van Stichting Kringloop Zwolle en duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Workshops en muziek in Zuid tijdens Nationale Kringloopdag – zaterdag 5 oktober

Nationale Kringloopdag viert men in Zwolle in de vestiging aan de Nieuwe Deventerweg (Zuid) en aan de Nieuwe Veerallee. In Zuid geven collega’s Erica en Erie een workshop haken met wol uit de kringloop en een demonstratie kerstkransen maken. Daarnaast is er dan nog eens de mogelijkheid om kinderboeken te ruilen zoals tijdens de kinderboekenruilmarkt op woensdag 2 oktober. Aan de Veerallee zijn er vervolgens opnames van muziekplatform In de kringloopsessie, workshop ‘Bloemen maken van jeansstof’ en verder een boekenmarkt waar je voor € 5,00 een tas vol boeken mee naar huis mag nemen.

Stichting Kringloop Zwolle wil vooral met de beide activiteiten kinderen en volwassenen op een leuke en laagdrempelige manier kennis laten maken recycling en de circulaire economie. Alle workshops biedt men daarom gratis aan en iedereen mag bij meerdere vestigingen workshops volgen. Het volledige programma is te vinden op de website.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren