KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum thuis tegen sterk Hoogeveen

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen Hoogeveen, een ploeg die de laatste weken aardig op dreef is. De Zwollenaren zullen echter flink gemotiveerd zijn door de fraaie én verdiende overwinning die vorige week bij Quick ’20 in Oldenzaal werd behaald.

“Hoogeveen is voor ons nog een onbekende tegenstander, maar als we spelen zoals bij Quick ‘20 gaan we het ze zeker lastig maken,” verwacht Berkum-verdediger Alex van Hoesel. “Die wedstrijd van vorige week heeft ons absoluut vertrouwen gegeven. Dat hadden we nodig ook, we krijgen nog een pittig programma.”

Gevloerd in nacompetitie

Hoogeveen degradeerde afgelopen seizoen, na slechts één jaar, uit de 3e Divisie omdat de ploeg in de nacompetitie was gevloerd. Vervolgens kwam er een nieuwe trainer in de persoon van Björn Zwikker, die in het verleden ook als speler actief was bij Hoogeveen. Ook in de selectie veranderde er het één en ander. Opvallend daarbij was de overgang van Jeroen Kamphuis en Jeroah Balubun van Hoogeveen naar Berkum, terwijl spits Lars Miedema juist de omgekeerde weg bewandelde.

Dit seizoen begonnen de Drenten redelijk in de 4e Divisie D. Men staakte het openingsduel tegen DZC ’68  wegens noodweer bij een 2-0 voorsprong voor Hoogeveen. Daarna volgden één keer verlies, één remise en twee winstpartijen. Vorige week won de ploeg van trainer Zwikker in eigen huis van CSV Apeldoorn, maar die overwinning was pas op het állerlaatste moment over de streep getrokken.

Gouden greep

In die wedstrijd hielden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht en in de eerste helft waren er geen goals. Dat bracht trainer Zwikker ertoe om na rust onder meer Sander Egbers in het veld te brengen en dat bleek een gouden greep. Egbers scoorde al na enkele minuten uit een corner (1-0), maar vlak daarna kwam CSV Apeldoorn weer langszij. Na bijna een uur zette Egbers zijn club op 2-1, maar toen het met nog krap een kwartier te gaan 2-2 werd leek een puntendeling nabij. In de laatste minuut poeierde invaller Egbers de thuisclub echter, met zijn derde (!) goal binnen drie kwartier, tóch nog naar 3-2 en was de zwaarbevochten winst een feit.

Berkum begon het seizoen niet al te overtuigend met één overwinning en drie nederlagen. Afgelopen zaterdag verraste de formatie van trainer Eduard Lindeboom echter met een 0-2 overwinning bij het sterke Quick ’20, dat in de vier voorgaande duels nog maar één tegengoal had moeten incasseren. In Oldenzaal deed Berkum geen moment onder voor de Tukkers, al vielen de goals van Serge Nap en Daan van der Veer pas in het tweede bedrijf. Quick ’20, tot die wedstrijd derde op de ranglijst, was daarna niet bij machte om de Zwolse defensie nog in de problemen te brengen.

Kelder

Berkum krabbelde zo uit de kelder van de 4e Divisie D en staat nu op de 11e plek. Hoogeveen staat zevende met maar één punt meer, al hebben de Drenten nog een ‘inhaalrestant’ van een minuut of 40 tegen DZC ’68 tegoed. Berkum kan echter goede zaken doen door de winst van vorige week een passend vervolg te geven!

De wedstrijd Berkum-Hoogeveen wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jessey van Pinxteren, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.