KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit ZwolleZwolle-Zuid

Cabarettalent Boban Braspenning bij ZZuit

Zwolle – Op vrijdag 11 oktober 2024 is Zwolle het toneel voor een scherpe en humoristische blik op een van de meest urgente problemen van onze tijd: de woningnood. Cabarettalent Boban Benjamin Braspenning brengt zijn veelgeprezen voorstelling “Boompje, Beestje” naar het Multifunctioneel Centrum SIO. In deze muzikale cabaretshow, die hij schreef vanuit zijn eigen benarde woonsituatie, neemt Boban het publiek mee in de waanzin van de Nederlandse woningmarkt.

Met piano, gitaar en een flinke dosis geestige zelfreflectie, duikt Boban in de woonproblemen waarmee de huidige ‘pechgeneratie’ worstelt. Hij belicht de kloof tussen de ‘haves’ en ‘have-nots’ op de woningmarkt, de bizarre financiële constructies en de sprookjesachtige beloftes die voor velen onbereikbaar blijven. Boban’s opvoeding aan de rand van de elite en zijn achtergrond als econoom en ethicus maken hem bij uitstek geschikt om deze onderwerpen met humor én diepgang te benaderen.

“Boompje, Beestje” is meer dan alleen een voorstelling; het is een spiegel voor onze samenleving, gepresenteerd met aanstekelijk enthousiasme en opgewekt cynisme. Boban’s scherpe observaties worden ondersteund door recensies die zijn veelzijdigheid en lef prijzen. Zijn debuutprogramma heeft al vele theaters in Nederland veroverd, en nu is het tijd voor Zwolle.

Mis deze unieke kans niet om te lachen én na te denken over de absurditeit van onze woningmarkt. Kaarten voor deze bijzondere voorstelling zijn nu te koop voor slechts €15,00 via www.zzuit.nl.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren