Nieuws uit ZwolleSportZorg & Welzijn

Padellessen voor mensen met kanker

Zwolle –  In samenwerking met Peakz Padel in Zwolle biedt IPSO centrum IntermeZZo vanaf 7 oktober padellessen aan. “Een aanbod van Peakz waar we heel blij mee zijn, want bewegen in een reguliere sportschool is niet altijd weggelegd voor mensen die leven met en na kanker”, weet IntermeZZo-manager Yvonne Baars.

Veel mensen willen wel sporten, maar kunnen redenen hebben om dit tijdens en na kanker juist niet meer te doen bij hun reguliere sportclub. Vermoeidheid is er een van, maar ook dat je je niet op je gemak voelt tussen fanatieke gezonde sporters. Baars: “Sporten met lotgenoten maakt het makkelijker om de draad weer op te pakken.”

Helpen

Bewegen is een krachtig middel om het herstel van de behandelingen tegen kanker te ondersteunen. Het kan helpen om vermoeidheid, angst en depressie te verminderen en uithoudingsvermogen en spierkracht te behouden of zelfs te verbeteren. Baars: “Daarom zet IntermeZZo met tal van activiteiten in op bewegen en zijn we dus ook heel blij met het aanbod van vijf padellessen voor acht van onze gasten bij Peakz Padel.”

Padel is wereldwijd de snelst groeiende sport en na voetbal de populairste sport ter wereld. Het succes van padel ligt in de eenvoud van het spel. Maar ook in de lage blessuregevoeligheid en het sociale aspect, want je speelt het spel altijd met vier personen op een baan. Dit maakt padel de ideale sport om actief te blijven en plezier te hebben, juist ook rondom de diagnose kanker.

Geen ervaring nodig

Peakz Padel zorgt voor een trainer, de materialen en de baanhuur bij Peakz Padel Bogenhal in Zwolle. Deelnemers hebben geen ervaring nodig met padel of tennis. Je schrijft je in voor een reeks van vijf lessen en betaalt voorafgaand het speciale tarief bedrag van vijftig euro aan IntermeZZo. Er is ruimte voor acht mensen verdeeld over twee padelbanen. Na de reeks van vijf lessen start een nieuwe groep.

De eerste les is maandag 7 oktober van 9.30 tot 10.30 uur. Inschrijven kan bij IntermeZZo via 088 624 6088 of door op een werkdag tussen 9 en 17 uur binnen te lopen bij IntermeZZo IPSO centrum voor leven met en na kanker, Dokter van Thienenweg 1A Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren