Kunst & CultuurNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Boeiende lezing van Charles Groenhuijsen in Zwolle

Hoe denkt Charles Groenhuijsen over de Amerikaanse verkiezingen

Zwolle – Op woensdag 9 oktober geeft Charles Groenhuijsen, voormalig OP1-presentator en NOS-correspondent, een lezing over de Amerikaanse verkiezingen.

Dinsdag 5 november 2024 gaan de Amerikanen naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. Wordt het Harris of Trump? Welke rol spelen de huidige culturele spanningen? Wat zijn de toekomstperspectieven voor de Verenigde Staten? Dit en meer bespreekt Charles tijdens een boeiende lezing op de Amerikaanse camping bij Tioga Tours in Zwolle.

Details lezing

Datum: Woensdag 9 oktober 2024
Tijd: Inloop vanaf 19:00 uur, start lezing om 19:30 uur
Locatie: Tioga Tours, Marconistraat 15, Zwolle
Prijs: €10,- per persoon (inclusief koffie en thee)
Maximaal aantal gasten: 100 personen

Over de lezing: Tijdens de lezing zal Groenhuijsen ingaan op de twee grote bewegingen die momenteel de Amerikaanse politiek domineren. Aan de ene kant de conservatieve stroming, aangevoerd door Donald Trump, en aan de andere kant de progressieve krachten, belichaamd door Kamala Harris en de jongere generaties. Wat zijn de gevolgen van deze diepe verdeeldheid en wat staat er op het spel tijdens de verkiezingen van 2024?

Charles Groenhuijsen deelt zijn inzichten en ervaring, opgedaan tijdens tientallen jaren van verslaggeving over de Verenigde Staten. Na afloop is er ruimte voor een Q&A, waar bezoekers hun vragen kunnen stellen.

Over Charles Groenhuijsen

Charles Groenhuijsen (1954) is een ervaren journalist, schrijver en spreker. Hij werkte jarenlang als Amerika-correspondent voor de NOS en presenteerde tot juni 2024 de talkshow “Op1”. Hij schreef meerdere boeken over de Verenigde Staten, waaronder De Verdeelde Staten van Amerika (2024). Tijdens zijn loopbaan versloeg hij onder andere de aanslagen van 11 september en interviewde hij tal van wereldleiders.

Mis deze unieke kans niet om meer te leren over de Amerikaanse verkiezingen!
Aanmelden kan via : https://tiogatours.nl/lezing-charles-groenhuijsen

 

Foto: Tioga Tours

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren