KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit ZwolleRegio

Twente Plat 18 oktober in Zwolle

Zwolle – De dialecthumor neemt in Twente al meer dan een eeuw een vooraanstaande plaats in. Want het is precies 100 jaar geleden dat de twentse schrijver Gerard Vloedbeld zijn humoristische succesroman “Mans Kapbarg“ op papier zette. De schrijver verwerkte in de vertelling veel twentse gebruiken en gebeurtenissen, waardoor het verhaal voor iedereen herkenbaar werd.

Twente bracht door de jaren heen al veel geweldige humortalenten voort, waarna het gezelschap Twente Plat eind jaren `70 het stokje over nam. Sindsdien komt de groep ieder jaar op de proppen met een prachtig nieuw programma waar de spaanders vanaf vliegen. Ook dit seizoen staan de vier twentse cabarettiers weer garant voor een heerlijk, gloednieuw en oergezellig avondje uit, waar het goed toeven is. Naast de heerlijke conferences van Hendurk & Geessie, Mans oet Brook en Aaltje & Trijntje zijn ook de mooie twentse liedjes bij Twente Plat in goede handen. Ze begeleiden zichzelf daarbij op een keur van instrumenten.

Odeon

En er is goed nieuws voor de inwoners van Zwolle en omgeving. Op Vrijdag 18 oktober komt Twente Plat met een gloednieuw programma weer naar Schouwburg Odeon, Blijmarkt 25, Zwolle, telefoon 038 8450777 waar weer onbedaarlijk gelachen gaat worden. De entreekaarten voor deze heerlijke avond uit zijn nu al in voorverkoop verkrijgbaar aan de theaterkassa.
Haast U met de aanschaf van Uw kaarten want de belangstelling is groot!

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren