BouwNieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Twee Zwolse bruggen tijdelijk dicht voor auto’s en fietsers

Zwolle – Dit najaar is er groot onderhoud aan de Diezerpoortenbrug en Vispoortenbrug. Het onderhoud aan beide bruggen is nodig om ze te laten voldoen aan nieuwe eisen voor veiligheid en gezondheid. Tijdens de werkzaamheden zijn de bruggen meerdere keren (voor een deel) afgesloten voor auto’s, bussen, motoren, fietsers, voetgangers en boten.

De belangrijkste afsluitingen zijn van 7 tot en met 25 oktober (Diezerpoortenbrug) en 18 november tot en met 6 december (Vispoortenbrug). Hieronder staan alle afsluitingen.

Verwachte (gedeeltelijke) afsluitingen

Diezerpoortenbrug

Van 23 september tot en met 1 november wordt er gewerkt aan de Diezerpoortenbrug. Op onderstaande momenten verwachten we een (gedeeltelijke) afsluiting.

  • 7 t/m 25 oktober: afgesloten voor al het verkeer
  • 23 september t/m 1 november: geen watersport mogelijk

Vispoortenbrug

Van 4 november tot en met 13 december wordt er gewerkt aan de Vispoortenbrug. Op onderstaande momenten verwachten we een (gedeeltelijke) afsluiting.

  • 18 november t/m 6 december: afgesloten voor gemotoriseerd verkeer
  • In de week van 18 november: 2 dagen afgesloten voor al het verkeer
  • In de week van 2 december: 2 dagen afgesloten voor al het verkeer
  • 4 november t/m 13 december: geen watersport mogelijk

Fietsers en voetgangers kunnen over een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug naast de Vispoortenbrug, behalve op de 4 bovengenoemde dagen in de weken van 18 november en 2 december.

Watersport

Voor boten geldt dat de bruggen tijdens de hele periode van werkzaamheden niet opengaan. Ook is het niet mogelijk om onder de bruggen door te varen met kleine boten. Andere watersportactiviteiten zoals suppen en zwemmen zijn ook niet mogelijk onder de 2 bruggen in verband met de veiligheid.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren