BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Lekker doorfietsen op de Van Karnebeekstraat; geen stoplichten meer

Even wennen op de Kop van Assendorp

Zwolle – Het is even wennen voor voetgangers en automobilisten op de Kop van Assendorp. Waar je voorheen netjes op het stoplicht wachtte bij de kruising van de Van Karnebeekstraat en het Groot Wezenland, is dat nu verleden tijd. De stoplichten zijn verdwenen! De weg, die deel uitmaakt van de singel rond de Zwolse gracht, is helemaal opgefrist: asfalt heeft plaatsgemaakt voor klinkers, brede voetpaden en een gezelligere uitstraling. Maar ja, zonder die vertrouwde verkeerslichten is het toch even schakelen.

Zebrapad zonder stoplicht zorgt voor verrassingen

De nieuwe situatie leidt tot verrassingen. Bij de Sassenpoortenbrug ligt het zebrapad er nog keurig, maar het stoplicht dat automobilisten waarschuwde, is verdwenen. Dat zorgt voor onwennige momenten: voetgangers durven aarzelend het zebrapad op te stappen ‘wat mist er gaat er door je hoofd’, terwijl automobilisten soms pas op het laatste moment doorhebben dat ze voorrang moeten geven. En ja, die snelheid… hoewel de straat nu smaller is en er een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur geldt, komt menigeen toch nog wat te hard aangereden. Gelukkig dempt de nieuwe inrichting de snelheid vanzelf wel een beetje.

Kruising Van Karnebeekstraat en Groot Wezenland: wie gaat voor?

Ook op het hoek van de Van Karnebeekstraat met het Groot Wezenland is het erg wennen. Ook daar zijn de stoplichten verdwenen en gaat het verkeer kris kras door elkaar. Het recht van de sterkste of gewoon verkeer van rechts? De tijd zal het leren.

Een andere opvallende verandering zijn de grote basaltkeien, die voorkomen dat automobilisten de bochten afsnijden. Voor bussen zijn ze juist handig, omdat ze nog steeds voldoende ruimte hebben om de bochten goed te nemen, ondanks dat het voor zowel auto’s als bussen wat krapper is geworden.

Feestelijke opening op vrijdag

De vernieuwde Kop van Assendorp wordt deze vrijdag feestelijk geopend. Tussen 15:00 en 17:00 uur is iedereen welkom op het parkeerterrein bij het kruispunt Groot Wezenland – Assendorperstraat.

Stoplichten bij oversteek Sassenpoortenburg zijn ook geschrapt © rtvfocuszwolle

Geen stoplichten meer op de hoek Van Karnebeekstraat / Groot Wezenland © rtvfocuszwolle

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren