BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Liften en trap op de plek bij Passerelle

Zwolle – De werkzaamheden aan de nieuwe passerelle bij het station zijn weer een stap verder. Afgelopen week zijn aan de kant van het Lübeckplein zowel een trap als twee liften geïnstalleerd. Met behulp van een hijskraan werden de frames van de liften en de trap in één keer op zijn plek gehesen.

De trap en de liften zijn zo geplaatst dat reizigers die vanaf het bus- en treinstation komen via de kortste weg de passerelle op kunnen. Ook de Rode Loods en Perron 038 die het middelpunt zijn van de nieuw te bouwen buurt zijn eenvoudig via de lift bereikbaar. Uiteindelijk komt er ook aan het uiteinde van de passerelle een brede trap. De eerste contouren daarvan zijn ook al te zien op de foto.

De trappen  en de liften aan de Noorzijde zijn gericht op het Stationsplein. Hiermee komt er ook een ruimere entree naar het Kamperlijntje.

De twee nieuwe liftschachten zijn geplaatst en de nieuwe trap vanaf het busstation. Links de betonnen trap die straks wordt doorgetrokken naar de Passerelle. © rtv focus zwolle

Toegankelijk voor iedereen

De passerelle is straks toegankelijk voor iedereen: voetgangers,  fietsers en minder validen. De trappen zijn gebruiksvriendelijk en hebben ondersteunende handrails, en de liften zijn ruim genoeg voor onder andere scootmobiels en rolstoelen. Het pad op de passerelle is volledig vlak, zonder obstakels of hoogteverschillen, wat het geschikt maakt voor mindervaliden.

Fietsers via lift of borstelbaan

Fietsers kunnen de passerelle op met de lift of via een borstelbaan naar beneden gaan. Hoewel fietsen op het dek mogelijk is, is het eigenlijk de bedoeling om te lopen met de fiets aan de hand. Dit is voor de veiligheid. Fietsen op het dek is ook best wel lastig omdat op het dek allemaal bankjes, groenvoorzieningen en een waterpartij staan.

De bouw van de brug is het najaar van 2023 begonnen. Halverwege 2025 kunnen Zwollenaren en reizigers op de nieuwe brug wandelen.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren