EvenementKabelkrantKunst & CultuurNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

GroenLinks stelt vragen over behoud Kattegat en haar festival voor Zwolle

Zwolle – Recent vond de vijfde editie van het Kattegatfestival plaats. Een voor Zwolle uniek en ludiek cultureel festival dat authentieke feestelijkheid naar Hanzeland heeft gebracht. Een fijne sfeer – dankzij veel enthousiaste vrijwilligers, creatieve talenten en jonge culturele professionals als drijvende krachten. In 2025 lijkt het containerdorp Kattegat te moeten wijken voor nieuwbouw. GroenLinks heeft schriftelijke vragen ingediend bij het college van burgemeester en wethouders: is zij bereid zich in te zetten om Kattegat te behouden?

Op Kattegat zelf wonen, werken en ontwikkelen zich jonge culturele makers – zij leveren daarmee samen een belangrijke bijdrage aan het Zwolse culturele klimaat. Het is een plek die Zwolle veelzijdiger maakt. GroenLinks is trots op de makers, broedplaatsen en jonge talenten in onze stad.
Er zijn signalen dat het Kattegatfestival volgend jaar niet meer kan plaatsvinden. Gelet op de woningnood onderschrijft GroenLinks het belang van woningbouw in de Spoorzone, maar wil tegelijk een lans breken voor Kattegat.

GroenLinks vraagt het college of zij de grote culturele en sociaal toegevoegde waarde van Kattegat en haar festival erkent en of zij bereid is om zich in te zetten om Kattegat te behouden. Voor een spontaan initiatief als Kattegat is het belangrijk dat regeldruk en randvoorwaarden – waar mogelijk – zo beperkt mogelijk blijven. GroenLinks vraagt het college of zij bereid is op deze manier samen met Kattegat naar de toekomst te kijken.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren