112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Schietincident bij Sportpark in Zwolle Noord

Zwolle – Op de late avond van 13 september, net voor middernacht, vond er een schietincident plaats aan de Luttekeweg in Zwolle. Bij het incident raakte één persoon gewond, die met onbekend letsel naar het ziekenhuis is overgebracht. De politie heeft inmiddels een verdachte aangehouden en doet verder onderzoek naar de toedracht van het schietincident.

Onderzoek en opsporing

Het gebied rondom Het Hoge Laar is door de politie afgezet om het onderzoek in alle rust te kunnen uitvoeren. Dit heeft ertoe geleid dat het sportpark op dit moment niet toegankelijk is voor het publiek. Direct na het incident werd via Burgernet een melding verspreid, waarin werd opgeroepen om uit te kijken naar een hard rijdende witte auto. Het voertuig, middelgroot en met een witte kentekenplaat, werd gezien in de omgeving van de Middelweg.

 

Ooggetuigen horen schoten

Op sociale media meldden verschillende buurtbewoners dat ze de schoten hoorden. Een inwoner van de Aalanden twitterde: “Hoor ik nu serieus mitrailleur schoten in de #Aalanden?” Deze tweet werd snel gevolgd door reacties van anderen, die eveneens de schoten hadden gehoord. Sommigen beschreven een harde knal, gevolgd door meerdere schoten met korte pauzes ertussen. Er werd ook melding gemaakt van een helikopter die later in de lucht werd gespot.

Aanhoudende onrust in Zwolle

Het schietincident volgde op een serie onrustige gebeurtenissen in Zwolle de afgelopen dagen. Op 13 september werd een geparkeerde auto in brand gestoken op een parkeerplaats aan de Zijpe in de wijk Aa-Landen, waarbij twee andere voertuigen zwaar beschadigd raakten. Eerder in de week gingen ook een auto en scooter in vlammen op aan de Von Weberhof, waarbij brandstichting niet wordt uitgesloten.

De politie is volop bezig met nader onderzoek naar zowel het schietincident als de branden en roept getuigen op zich te melden.

Lees ook

Verdachte schietincident is 22-jarige Zwollenaar

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren