Nieuws uit ZwolleVoorpagina

VIDEO – Kleurrijke bloemenpracht trekt bezoekers naar open dag Dahliavereniging

Zwolle -Op zaterdag 8 september 2024 vond de jaarlijkse open dag van Dahliavereniging Rondom de Peperbus plaats in de prachtige dahlia-tuin aan de Ruusbroecstraat in Dieze, Zwolle. Er werd volop genoten van de kleurrijke bloemenpracht en de gezellige gemoedelijke sfeer.

De open dag gaf bezoekers de kans om de stralende tuin te bewonderen. “We zijn echt trots om onze tuin te laten zien,” vertelde Marja Rezelman, voorzitter van de Dahliavereniging. Ondanks de regen van afgelopen zomer deden de bloemen het goed in de zandgrond. Naast deze tuin is ook de dahlia-tuin in het Wezenlandenpark een bezoek waard, die op 21 september haar bloei zal laten zien.

Veel mensen kwamen ook om een bosje bloemen te kopen. “Het is een feestje om hier te kijken,” zei een bezoekster die met een kleurrijk boeket in haar hand net weer op de fiets stapt. “Het ziet er allemaal zo gezellig uit.”

Het is een feestje om hier te kijken. Het ziet er allemaal zo gezellig uit! Bewoonster Aa-Landen

Zelfgebakken lekkernijen

De vereniging, die bestaat uit meer dan zestig leden, draait volledig op de inzet van vrijwilligers. Er is altijd ruimte voor nieuwe leden, aldus de organisatie. ā€œNa een uurtje werken, drinken we samen koffie of thee en genieten we van zelfgebakken lekkernijen,ā€ vertelt Marja. ā€œTijdens de open dagen kunnen bezoekers ook genieten van een high tea of een ā€˜gardenerā€™s teaā€™ in het gezellige Dahlia CafĆ©.ā€

21 september open dag Wezenlandenpark

De tuin blijft nog tot 5 oktober 2024 open voor bezoekers. Iedere zaterdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur kunnen liefhebbers dahliaā€™s kopen en genieten van de bloeiende bedden. Wie de tuin gemist heeft, kan op 21 september een kijkje nemen in de tuin van de vereniging in het Wezenlandenpark, waar de bloemen dan volop in bloei staan.

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren