Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Totaal Getikte workshops bij Eureka op zondag 22 september

Zwolle – Op zondag 22 september draait alles om de typemachine bij culturele stichting Eureka. Tijdens deze editie van Totaal Getikt kunnen deelnemers in drie workshops werken met vintage typemachines.

Collagegedichten knutselen

Jehudi van Dijk geeft twee inspirerende workshops waarin hij de kunst van ’tik-, knip- en plakpoĆ«zie’ introduceert. Deelnemers gaan aan de slag met de typemachine en creĆ«ren daarna hun eigen collage-gedicht met schaar en lijm. Jehudi brengt eigen werk mee als inspiratie en draagt ook nieuw werk voor.

Stijlvolle Haiku’s schrijven

Mikal Stet, liefhebber van typemachines en haiku’s, verzorgt een workshop die begint met een uitleg over de basis van haiku’s. Na een korte inspiratiewandeling door de wijk Assendorp werken deelnemers hun ideeĆ«n uit op de typemachine tot een stijlvolle haiku.

Typische tekeningen tikken

De typemachine is een ideale manier om even uit de digitale wereld te ontsnappen. En dat je niet persƩ iets moet schrijven bewijst Jorike van Werven met haar workshop. Zij leert de deelnemers te tekenen met een typemachine. De afbeeldingen worden helemaal opgebouwd uit letters en symbolen. Je gaat aan de slag met een paar opdrachten en maakt uiteindelijk een klein kunstwerkje in de stijl die jij het leukst vindt.

Informatie

De kosten per workshop is ā‚¬ 5,- Voor meer informatie en om je aan te melden kun je een mail sturen naartotaalgetikt@gmail.com.
Deelnemers kunnen ook genieten van een speciale Totaal Getikte lunch in De Nieuwe Keuken.
Grijp deze kans om even te ontsnappen aan de digitale wereld en laat je creativiteit de vrije loop met een typemachine!

Datum: Zondag 22 september vanaf 11.00 uur
Locatie: Stichting Eureka, Zwolle
Kosten: ā‚¬5 per workshop
Aanmelden: totaalgetikt@gmail.com

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren