Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Game Mania vraagt faillissement aan: vestiging Zwolle in 2023 gesloten vanwege hoge huur

Zwolle – Game Mania, de bekende winkelketen gespecialiseerd in videogames en bordspellen, heeft faillissement aangevraagd. Het is het bedrijf niet gelukt om een overnamekandidaat te vinden. Het bedrijf wacht nu de beslissing van de rechtbank af. Tot nader order blijven alle fysieke winkels gesloten vanaf dinsdag 3 september, maar de webshop blijft voorlopig wel open voor klanten. Game Mania had tot 2023 een winkel in de Diezerstraat in Zwolle.

Op haar website bedankt Game Mania haar medewerkers voor hun inzet, de klanten voor hun jarenlange loyaliteit, en de handelspartners voor de samenwerking.

Afnemende aanwezigheid in de Benelux

Game Mania had in totaal dertig winkels: achttien in Nederland en twaalf in BelgiĆ«. Dit aantal is de afgelopen jaren al drastisch verminderd; in 2019 had het bedrijf nog zo’n 75 vestigingen. De terugloop in het aantal winkels is een gevolg van veranderende marktomstandigheden. Videogames worden steeds meer gespeeld op online platforms. Fysieke games worden steeds minder verkocht. Dit in combinatie met de sterke concurrentie en de hoge kosten gaf de nekslag.

Vestiging Diezerstraat

Tot februari 2023 had Game Mania een winkel in de Diezerstraat, een van de bekendste winkelstraten. Eerder bevond de winkel zich in de nabijgelegen Spiegelstraat, maar dat pand is inmiddels afgebroken. De verhuizing naar de Diezerstraat bleek echter niet duurzaam. De huur van dit pand, die neerkwam op ongeveer 39.000 euro per jaar, werd als te hoog beschouwd en leidde uiteindelijk tot de beslissing om de huur op te zeggen.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren