KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Weeshuis steunt sociale vakanties

Zwolle – Bij gezinnen waar elk dubbeltje moet worden omgedraaid, zit een vakantie er vaak niet in. Het bestuur van het Hervormd Weeshuis Zwolle vindt het heel belangrijk dat ook kinderen uit deze gezinnen op vakantie kunnen, net als de meeste van hun leeftijdsgenootjes. Daarom steunt het Weeshuis meerdere zogenoemde sociale vakanties voor financieel kansarme gezinnen.

Er zijn diverse organisaties die in het hele land zulke vakanties houden, dus ook voor Zwolse gezinnen. De gezinnen betalen zelf een minimale bijdrage en de rest van de vakantie wordt betaald uit subsidies en sponsoring.

Voorbeelden

Organisaties die (vaker) aankloppen bij en een bijdrage krijgen van het Weeshuis zijn Weekje Weg, Reis met je Hart, Travers Welzijn (Zwolse Stadscamping), Trias Jeugdhulp, Vakantiekind en Empower. Hierdoor konden in de afgelopen vijf jaar mede vele financieel kansarme Zwolse gezinnen, waaronder ruim 660 kinderen op vakantie. Het Weeshuis heeft hieraan in totaal ruim ā‚¬40.000 bijgedragen.

Een van de moeders zegt: ā€œHet effect dat ik hier zit en dat ik alles om me heen los kan laten is dat ik me kan focussen op mijn kind. Het mooiste is dat als mijn dochter na de vakantie weer naar school gaat, zij ook kan vertellen over haar vakantie. Ze hoeft dan niet stil te vallen, nu heeft zij ook wat te vertellen.ā€

Daarnaast steunt het Weeshuis ook vakanties voor kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking omdat een vakantie voor hen door allerlei extra maatregelen en voorzieningen duurder uitvalt. Voorbeelden hiervan zijn de vakanties van Onderwijscentrum De Twijn en Het Buitenhof.
Wil je ook subsidie aanvragen?

Duurzaam en eigentijds

Zij geven graag aan duurzame en eigentijdse projecten die vallen binnen haar doelstellingen. Belangrijk hierbij is dat je voor al voor een groot deel financiers hebt gevonden. Doe eerst de snelle check op de website www.hervormdweeshuiszwolle.nl om te zien of jouw project in aanmerking komt voor een bijdrage. Je kunt nog tot maandag 16 september 2024 17.00u een aanvraag indienen voor de vierde beslisronde van 2024. Uiterlijk midden oktober krijg je dan bericht of het bestuur een bijdrage geeft aan jouw project.

En als je een cultureel project hebt waarvoor je maximaal ā‚¬2.000 wilt aanvragen bij haar, mag je ook een vlog insturen in plaats van een projectplan. Meer informatie hierover vind je op de website.

Over Stichting Het Hervormd Weeshuis

Zij is een vermogensfonds dat Zwolse jeugdigen tot en met 25 jaar een financieel steuntje in de rug biedt bij hun ontwikkeling op cultureel, intellectueel en sportief vlak. Haar giften zijn bestemd voor duurzame en eigentijdse projecten die de deuren openen voor de lokale jeugd en het verschil maken.

Meer info

Website: www.hervormdweeshuiszwolle.nl
Facebook: /weeshuiszwolle

Foto: Schuldhulpverlening jongvolwassene

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren