Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Dankwoord aan de stad: Jan Nabers verlaat Zwolse gemeenteraad

Zwolle – Jan Nabers, fractievoorzitter van het Zwolse CDA, kondigde onlangs aan de Zwolse gemeenteraad te verlaten. Gisteren diende hij officieel zijn ontslagbrief in bij de burgemeester, waarmee een einde komt aan zijn zes en een half jaar durende carrière in de Zwolse politiek. Hoewel het nieuws informeel al bekend was, is het nu ook officieel bevestigd.

Time-out

In zijn ontslagbrief meldt Nabers dat hij per 23 september 2024 zijn functie zal neerleggen. Hij geeft aan dat dit besluit niet lichtvaardig is genomen en met pijn in het hart is genomen. “Ik had graag een 16 weekse time-out genomen en was daarna met energie en passie doorgegaan in dit eervolle ambt,” schrijft Nabers. Echter, de kieswet staat een dergelijke time-out niet toe, wat betekent dat hij zijn raadslidmaatschap nu beëindigt.

Verschil maken

Jan Nabers trad zes en een half jaar geleden toe tot de Zwolse gemeenteraad. Toen al met de nodige dossierkennis door praktische ervaringen in het veld. “Door de jaren heen leerde ik beter hoe grote en kleine besluiten te beïnvloeden en het verschil te maken voor Zwollenaren van vandaag en morgen,” aldus Nabers. Hij diende als fractievoorzitter van het CDA en werkte nauw samen met andere raadsleden en het college van B&W.

Ik wil de inwoners van Zwolle bedanken voor het vertrouwen dat ik mocht krijgen, voor de gesprekken tijdens wandelingen, voor de telefoontjes, de appjes en mailtjes Jan Nabers

 

Nabers bedankt in zijn brief zijn collega-raadsleden, de Zwolse griffie, en de ambtelijke organisatie voor hun samenwerking en ondersteuning door de jaren heen. Ook spreekt hij zijn dank uit aan de inwoners van Zwolle: “Ik wil de inwoners van Zwolle bedanken voor het vertrouwen dat ik mocht krijgen, voor de gesprekken tijdens wandelingen, voor de telefoontjes, de appjes en mailtjes.”

Na zijn vertrek uit de raad heeft Nabers plannen om samen met zijn vrouw een lang gekoesterde wereldreis te maken naar o.a. Australië, Maleisië en Azië. Hij geeft aan tot 1 mei 2025 niet beschikbaar te zijn voor eventuele vacatures binnen de Zwolse gemeenteraad namens het CDA.

Het CDA-fractievoorzitterschap is overgedragen aan Laura van de Giessen. De fractie zal na de zomer bekendmaken wie de vacature van raadslid zal opvullen.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren