Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWeer

Zomervakantie eindigt met fraai zomerweer

Zwolle – De zomervakantie eindigt met fraai zomerweer. Op 28 augustus kan het lokaal zelfs tropisch warm worden met 30 graden. Komende dagen daalt de temperatuur wat en kan het soms tot een lokale bui of regionaal tot regen komen. Maar zonnig en droog weer houdt komende tijd de overhand. En daarbij ligt de temperatuur vanaf vrijdag tussen 20 en 26 graden. Volgende week verandert er weinig. Dit meldt Weeronline.Ā 

Wie deze week nog vakantie heeft kan nog genieten van volop zomerweer. Vandaag schijnt de zon weer uitbundig en in het oosten en zuidoosten kan het lokaal zelfs tropisch warm worden. Aan zee is het ook heerlijk strandweer met zomerse temperaturen van 25 graden of meer. Meer over het weer van vandaag is te lezen in ons uitgebreide weerbericht voor Nederland.

Geleidelijk minder warm

Donderdag en vrijdag voert een westenwind minder warme lucht aan. Op donderdag levert dit grote temperatuurverschillen op: 22 graden aan zee tot 28 graden in het oosten. Vrijdag is het 20-24 graden. Normaal is het eind augustus 20-22 graden. Daarmee ligt de temperatuur vrijdag dus op een vrij normaal niveau voor deze tijd van het jaar.

Er zijn donderdag nog steeds flinke zonnige perioden, maar er komt ook bewolking voor en donderdag is plaatselijk een bui mogelijk. De kans daarop is in het oosten van het land het grootst. Vrijdag neemt de bewolking toe en stijgt vooral in het zuidoosten de kans op regen. In het noorden waar de kinderen nog vakantie hebben blijft het droog. In de avond en nacht naar zaterdag komt het mogelijk op grotere schaal tot wat regen.

Geregeld zon

Het slotweekend van de zomervakanties ziet er vervolgens weer goed uit voor buitenactiviteiten. De zon schijnt geregeld, afgewisseld door wat wolken. Vooral zaterdagochtend is een lokale bui mogelijk en later op zondag stijgt vanuit het zuiden eveneens de kans op een plaatselijke bui. De overgang van de meteorologische zomer naar de meteorologische herfst verloopt dus met rustig weer.

Zaterdag wordt het 20 graden aan zee tot 23 in het zuidoosten van het land. Zondag wordt het 21 graden in het noordwesten tot 25 in het zuidoosten. Er staat dit weekend een meest matige noordoostenwind.

Ook na het weekend veel zon

De zon blijft ook na het weekend vaak te zien. Dus na schooltijd kan er lekker buiten worden gespeeld door de kinderen. En in de avond is het over het algemeen ook prima weer om buiten te sporten. Helemaal droog blijft het niet, want plaatselijk komt het soms tot een stevige bui. De buienkans bedraagt dagelijks zoā€™n 40 procent. De temperatuur komt volgende week uit tussen 20 en 26 graden. Normaal gesproken is het begin september 19-21 graden. Daar zitten we nu dus vaak iets boven, maar echt zweten wordt het niet in de klaslokalen.

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren