Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

VIDEO – Huttendorp Aa-Landen telt al meer dan 400 deelnemers

Zwolle – Huttendorp! Dat is heerlijk timmeren en spelen in de buitenlucht in de laatste week van de zomervakantie. In de Aa-Landen doen ze dat op een mooi grasveld op de hoek van de Maaslaan en de Beulakerwiede. Het is vandaag de tweede dag.

Julia, werkt als hoofdleiding op het Huttendorp terrein:  “Er moet nog heel wat gebeuren,” zegt ze. “Niet alle daken staan er nog op en we hebben morgenavond de slaapnacht. Het is belangrijk dat alles goed dicht zit, zodat de kinderen veilig in hun hutten kunnen slapen.” En dat betekent dat vanmiddag nog het dak af moet, de deuren ingehangen moeten worden en aan het eind van de dag ook alle kieren dicht moeten zijn. Want zo is er morgen meer tijd voor de overige activiteiten.

Slaapnacht

Woensdagavond wordt een spannende avond voor veel kinderen. Na een speurtocht zullen ze voor het eerst overnachten in hun eigen gebouwde hutten. “Heel veel kinderen kijken er denk ik naar uit,” vervolgt Julia. “Er is niks leukers dan in je eigen gemaakte hut slapen.”

Er is niks leukers dan in je eigen gemaakte hut slapen. Julia

Veel deelnemers

Het evenement trekt dit jaar veel deelnemers. “De laatste telling die we gedaan hebben was al tegen de 400 aan.” deelt Julia mee. “En we zijn nog maar op dinsdag, dus er kan nog van alles binnenkomen deze week.” Het mooie weer en de laatste week van de zomervakantie dragen bij aan de hoge opkomst. Ook kinderen uit andere wijken, zoals Stadshagen, doen dit jaar mee, mede omdat daar geen huttendorp georganiseerd wordt.

Naast de kinderen zijn er ook veel vrijwilligers aanwezig. “We hebben nu ongeveer 35 tot 40 vrijwilligers rondlopen,” vertelt Julia. De vrijwilligers zorgen voor begeleiding in verschillende gebieden. Natuurlijk de huttenbouwers maar ook de creatent, de keukentent en tijdens sportactiviteiten. “Iedereen doet z’n dingetje,” legt Julia uit. “Het is echt perfect allemaal verdeeld.” En dat de begeleiders de boel goed in de gaten houden blijkt wel. Niemand van de kinderen mag het dak op van de hut tenzij er leiding aanwezig is.

Programma

Het programma zit boordevol activiteiten. Na de slaapnacht op woensdag, staat er donderdagavond een talentenshow op de planning, gevolgd door een optreden van een band. Op vrijdag worden de diploma’s uitgereikt en vindt er een spellenmiddag plaats met als thema ‘Onderwaterwereld’. “We hebben de Titanicboot voorbij horen komen,” zegt Julia lachend, verwijzend naar de creativiteit van de kinderen.

Hout ophalen vrijdag

Aan het einde van de week, op vrijdag, worden de hutten afgebroken. Het hout kan dan door geïnteresseerden opgehaald worden. “Wij vragen wel een vrijwillige bijdrage, omdat we alles zelf financieren als Huttendorp,” legt Julia uit. “Maar er is altijd animo voor het hout, daar zijn we wel achter gekomen.”

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren