Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Verkeerschaos op IJsselallee: Stilstaande auto’s midden op kruispunt

Zwolle – Grote verkeersproblemen op de IJsselallee in Zwolle zorgen voor chaos en stilstaande auto’s midden op het kruispunt met de Oldeneelallee. Op één van de belangrijkste verkeersaders van de stad vinden momenteel wegwerkzaamheden plaats. Hiervoor zijn de twee rijstroken richting de A28 afgesloten, en wordt al het verkeer over één rijstrook aan de andere kant van de weg geleid.

De afgelopen weken verliepen de werkzaamheden nog zonder grote problemen, maar nu de zomervakantie voorbij is en het woon-werkverkeer weer op gang komt, ontstaat er een verkeersopstopping. Vanochtend liep het volledig vast op de kruising van de Oldeneelallee met de IJsselallee. Auto’s stonden midden op het kruispunt te wachten om door de wegversmalling te kunnen, terwijl andere auto’s groen licht kregen. Op een gegeven moment kwamen auto’s van alle kanten de kruising op, waardoor stilstaande auto’s werden ingesloten. Na veel manoeuvreren en met de nodige durf wisten de meeste bestuurders uiteindelijk de overkant te bereiken.

 

Scherpe Chicane

De oorzaak van deze chaos is de herasfaltering van een groot gedeelte van de IJsselallee en het waterdicht maken van de tunnelbak. Om deze werkzaamheden uit te voeren, zijn beide rijstroken richting de A28 afgesloten, en wordt het verkeer omgeleid via een enkele rijbaan aan de andere kant. Het probleem doet zich vooral voor tussen de stoplichten en de plek waar automobilisten via een scherpe ‘chicane’ naar de andere rijbaan worden geleid. Dit stuk is erg kort, en wanneer het verkeer zich ophoopt en stilstaat op de tijdelijke strook, is er bijna geen ruimte meer tussen de stoplichten en de scherpe bocht naar de andere rijbaan.

De werkzaamheden op de IJsselallee duren naar verwachting tot het einde van deze week, met een geplande voltooiing op vrijdag 30 augustus.

Foto van eerder deze maand toen het nog rustig was door de zomervakantie

 

Scherpe ‘chicane’ naar de andere weghelft. Twee keer flink op de rem! – Foto van eerder deze maand toen het nog rustig was door de zomervakantie

 

Scherpe ‘chicane’ naar de andere weghelft. Twee keer flink op de rem! – Foto van eerder deze maand toen het nog rustig was door de zomervakantie

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren