KabelkrantKunst & CultuurMuziekNieuws uit Zwolle

Nederlandse hobo- en fagotdag in Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 21 september is er in Zwolle de landelijke “dubbelrietdag”. In het ArtEZ Conservatorium staan deze dag de twee blaasinstrumenten met en dubbel riet centraal: de hobo en de fagot. Deze “dubbelrietdag” wordt gehouden door het Nederlands Hoboplatform en Fagotnetwerk Nederland in samenwerking met ArtEZ Conservatorium en het Vuurvogel Jeugdsymfonieorkest.

De dubbelrietdag is er voor hoboïsten en fagottisten van alle niveaus en leeftijden en professionals begeleiden deze. Ze komen uit orkesten en lespraktijken. Er zijn deze dag dubbelriet-ensembles, rietenlessen en masterclasses. Velen kennen de hobo en de fagot als de “eend” en “opa” uit het muzikale sprookje “Peter en de Wolf”, maar tijdens deze dag zul je ontdekken dat op de dubbelrietinstrumenten nog veel meer mogelijk is!

Mede omdat de hobo en de fagot als muziekinstrument in Nederland steeds schaarser is, is het essentieel om dit muzikaal erfgoed te blijven promoten. Daarnaast zijn deze instrumenten ook nodig in de orkesten om al het repertoire te kunnen blijven spelen. Gelukkig heeft het Vuurvogel Jeugdsymfonieorkest wel een aantal dubbelriet-spelers, maar dat is niet overal in het land zo.

Proeverij

Om meer kinderen te interesseren voor de hobo en de fagot is er speciaal deze dag een “hobo- en fagotproeverij”. Om 14.45 uur kan je vrijblijvend binnenlopen om de instrumenten te proberen. Docenten zijn aanwezig met instrumenten en aansluitend is er zelfs de kans om direct mee te doen in het slotconcert! De dubbelrietdag voor musici begint om 10.00 uur in het ArtEZ Conservatorium.

Actieve deelname kost €35,- voor volwassenen, €20,- voor studenten en tot 12 jaar is het gratis. Aanmelden kan via een bericht naar info@hoboplatform.nl. De instrumentenproeverij om 14.45 uur en het slotconcert om 16.30 uur zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren