FilmKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Eerbetoon aan Alain Delon: La Piscine deze week te zien in het Fraterhuis

Zwolle – Vanwege het overlijden van de beroemde Franse acteur Alain Delon op 88-jarige leeftijd, vertoont Filmtheater Fraterhuis deze week opnieuw één van zijn bekendste films; La Piscine. Een broeierig psychologisch drama met Alain Delon en Romy Schneider als twee geliefden die tijdens hun vakantie bezoek krijgen van een ex-minnaar en diens dochter.

Tijden do 22 aug 13.30 ma 26 aug 20.30

La Piscine

Côte d’Azur, hartje zomer. Jean-Paul en Marianne zijn twee dertigers die sinds twee jaar een relatie hebben. Ze nemen hun intrek in een villa nabij Saint Tropez. Marianne heeft een succesvolle carrière, Jean-Paul is ongelukkig met zijn baan bij een reclamebureau. De dagen vullen zij met luieren aan de rand van het zwembad en lekker eten. Dan krijgt Marianne een telefoontje van Harry, vriend van Jean-Paul en gewezen minnaar van Marianne.

Hij wil met zijn 18-jarige dochter Penelope (Jane Birkin) een paar dagen langskomen. Als Harry er eenmaal is, lopen de spanningen snel op. De hitte, het zwembad en een aantal onverwerkte frustraties blijken te veel voor het gezelschap. La Piscine is een tijdloze vertelling over obsessieve jaloezie.

Actueel

Vanwege het overlijden van de beroemde Franse acteur Alain Delon op 88-jarige leeftijd, vertonen we opnieuw één van zijn bekendste films. La Piscine brengt Alain Delon niet alleen samen met voormalig geliefde Romy Schneider, maar ook met acteur Maurice Ronet, zijn tegenspeler in de Patricia Highsmith verfilming Plein Soleil. Romy Schneider is in topvorm en Jane Birkin, in haar eerste grote Franstalige rol, is de archetypische verbeelding van verleidelijke onschuld. Deze oorspronkelijke film vertonen we in de digitaal gerestaureerde versie.

Praktisch

Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van Filmtheater Fraterhuis.

Beeldbepalend

Met 70.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren