KabelkrantNieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Fietspad bij Deltion College tijdelijk verlegd

Zwolle – Deze week start men met de werkzaamheden voor het verleggen van kabels aan de Industrieweg. Dit is op de fietsroute binnenstad-Holtenbroek-Stadshagen. Vanwege deze werkzaamheden kan het fietspad langs het Deltion College tijdens een periode van ongeveer zes weken niet worden gebruikt. Het fietspad wordt afgezet met bouwhekken.

De fietsroute wordt tijdelijk verplaatst naar het klinkerpad ernaast. Hierdoor kan de drukke fietsroute tussen de binnenstad, Holtenbroek en Stadshagen open blijven voor het verkeer.

De kabels en leidingen moeten om twee redenen worden verlegd. De eerste reden is het versterken van de dijk. Dit gebeurt in opdracht van het waterschap. De kabels en leidingen moet worden verlegd vanwege de dijkversterking. De tweede reden is het plan van de gemeente Zwolle om de Industrieweg te veranderen in een fietsstraat. In een fietsstraat is de auto te gast.

Men rondt de werkzaamheden naar verwachting in de eerste week van oktober af. Het oorspronkelijke fietspad kan vanaf dan weer worden gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren