Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle komt er niet aan te pas tegen Feyenoord

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd te stunten in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Na een behoorlijke eerste helft van PEC, zijn de Rotterdammers in de tweede helft duidelijk de betere: 1-5.

PEC Zwolle was direct dreigend in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Nieuweling Dylan Mbayo werd direct diepgestuurd, maar hij stuitte op Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther. Een hoopgevend begin, maar het waren de Rotterdammers die als eerste wisten te scoren. Een voorzet van Hugo Bueno werd binnengekopt door Igor PaixĆ£o: 0-1.

Bovenkant lat

Ondanks die vroege tegenslag bleef PEC prima meedoen tegen Feyenoord. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen er ook steeds meer kansen voor de mannen van Johnny Jansen. Zo kreeg Davy van den Berg een prima schietkans na goed doorzetten van Mbayo, maar zijn poging ging net naast. Eliano Reijnders raakte in blessuretijd van de eerste helft de bovenkant van de lat met zijn poging van afstand.

Snelle tegentreffers

Het leek de opmaat voor een spannende wedstrijd, maar nog binnen de minuut in de tweede helft schoot Calvin Stengs de 0-2 binnen. Vlak daarna werd het ook nog 0-3 door David Hancko, die scoorde door een vrije trap van Stengs binnen te werken. Scheidsrechter Bas Nijhuis floot voor buitenspel, maar VAR Edwin van de Graaf gaf aan dat de Slowaak niet buitenspel stond. Vervelend voor PEC was dat op dat moment Anselmo Garcia Mac Nulty net buiten het veld was vanwege een blessurebehandeling.

Met debutant Dylan Vente en Kaj de Rooij als verse krachten in het veld ging PEC op jacht naar een doelpunt. In de omschakeling was Ody Velanas er akelig dichtbij, maar hij schoot de bal over het doel van Wellenreuther. Halverwege de tweede helft werd het ook nog 0-4 en 0-5, beiden gemaakt door Santiago GimƩnez. Het slotakkoord was echter voor PEC. Filip Krastev volleyde de bal in de kruising: 1-5.

Volgende week zaterdag reist PEC Zwolle af naar Nijmegen voor het uitduel met NEC. Aftrap is om 18:45 uur.

PEC Zwolle – Feyenoord 1-5 (0-1).

Toeschouwers: 13.653

Scheidsrechter: Nijhuis

Gele kaarten: Krastev (PEC Zwolle), Hancko (Feyenoord)

Opstellingen:

PEC Zwolle: Schendelaar, Reijnders, El Azzouzi, Mac Nulty, Lutonda, Fichtinger (68. Gijsselhart), Van den Berg, Velanas, Mbayo (57. De Rooij), Buitink (57. Vente), Krastev

Feyenoord: Wellenreuther, Nieuwkoop (46. Beelen), Geertruida, Zerrouki, Timber (64. ZechiĆ«l), Stengs, PaixĆ£o, Bueno (64. Smal), Milambo (83. Ueda), GimĆ©nez, Hancko