Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hoge Spoorbrug Zwolle weer bedekt met graffiti en tweezitsbank: eerbetoon aan Oskar

Zwolle – Op de onlangs compleet overgeschilderde Hoge Spoorbrug in Zwolle, zit weer graffiti. Het lijkt een eerbetoon aan de overleden graffitiartiest Oskar Kakolewski. In de nacht van 11 op 12 augustus 2023 viel de 25-jarige kunstenaar uit Wezep, tijdens het maken van een graffiti-piece, van de brug. Een tragisch ongeluk dat hem zijn leven kostte. In de dagen erna werden vele bloemen gelegd op de plek en vele tags gespoten als eerbetoon aan Oskar. Dat is deze week precies een jaar geleden.

Begin dit jaar kreeg de Hoge Spoorbrug een frisse laag verf en werden de houten vloerdelen vervangen. Daarmee verdween alle eerdere graffiti, inclusief de eerbetonen aan Oskar. De brug was weer volledig blauw en leeg.

Maar nu, een jaar na de tragische gebeurtenis, staan op de plek waar hij viel, weer vele tags met zijn naam. Hierbij is de “O” van Oskar vaak in de vorm van een hartje gespoten aangevuld met ‘We Love You’. Er is zelfs een tweezitsbank op de brug geplaatst, met een leeg blikje cola in de hoek. Ook deze bank is bedekt met graffiti die Oskar eert.

De Hoge Spoorbrug lijkt daarmee toch een permanente herinneringsplek geworden.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren