KabelkrantNieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

PEC Zwolle verliest bij competitiestart met minimaal verschil van FC Utrecht

PEC Zwolle is het nieuw eredivisieseizoen begonnen met een nipte nederlaag. Op bezoek bij FC Utrecht ging de ploeg van Johnny Jansen onderuit door een vroeg doelpunt van Ole Romeny, een sterkere tweede helft ten spijt: 1-0.

In een lege Galgenwaard – bij het duel waren geen supporters welkom vanwege een straf die de burgemeester van Utrecht de thuisploeg heeft opgelegd – had PEC het lastig in de eerste helft. Het lukte niet vaak om in de buurt van doelman Vasilis Barkas te komen. En daar eenmaal in de buurt kwam er geen schot op doel.

Gooijer valt uit

Utrecht kwam na een kwartier spelen op voorsprong. Een fout in de opbouw bezorgde David Min de bal. Hij omspeelde Jasper Schendelaar en kon breed leggen op de vrijstaand Ole Romeny: 1-0. Veel meer wist Utrecht in die eerste 45 minuten niet te creeren. Tegenvaller voor PEC was het geblesseerd uitvallen van Tristan Gooijer. De verdediger kon halverwege de eerste helft niet verder, Nick Fichtinger was zijn vervanger.

Begin tweede helft kwam PEC Zwolle beter in de wedstrijd. Davy van den Berg testte al snel doelman Barkas en ook Filip Krastev kreeg een grote kans na goed aangeven van Thomas Buitink. De poging van de Bulgaar werd echter geblokt door een speler van de thuisploeg.

Jagen op gelijkmaker

Naarmate de tweede helft vorderde kwam PEC Zwolle er beter in. Tweede ballen werden gewonnen en het kwam steeds beter aan voetballen toe. De grootste kans was voor Anselmo García Mac Nulty. Zijn kopbal, uit een hoekschop, ging echter over het doel. Met de debuterende Dylan Mbayo, Tolis Vellios en Kaj de Rooij als verse krachten in de slotfase ging PEC op jacht naar die 1-1. Maar in die missie slaagde de ploeg niet.

Volgende week zondag staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. In het MAC3PARK stadion komt Feyenoord op zondag 18 augustus op bezoek. De aftrap is om 14:30 uur.

FC Utrecht – PEC Zwolle 1-0 (1-0)